Gasirea celui mai bun avocat este uneori o meserie care pare complicata, iar expertii recomanda sa o faci cu prudenta si asertivitate. Numai in Spania exista 21.000 de avocati care practica, asa ca alegerea celui mai bun avocat pentru cazul tau nu va fi o sarcina usoara si probabil ca iti va afecta substantial viata.

Persoana implicata in orice proces nu numai ca va impartasi avocatului informatii confidentiale si private, ci va avea incredere in el pentru a-i oferi sfatul juridic adecvat si pentru a-l ghida printr-o situatie complicata. De la recenzii la tarife, locatie si proximitate. Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand alegi cel mai bun avocat pentru situatia ta juridica.

Alegerea unui avocat este ca un act de credinta. Uneori se alege dupa referinte, alteori dupa proximitate, alteori in functie de pret. Specialistii de la https://jurio.ro/ ne pun la dispozitie un ghid cu cei mai importanti facturi in alegerea unui avocat potrivit nevoilor noastre: 1. Daca ai un avocat sau un membru al familiei, discuta mai intai cu el. Nicio alta persoana nu este mai in masura sa-ti dea o parere sincera despre un alt avocat decat cineva care se dedica profesional. In plus, acesta este un bun punct de plecare pentru ca ei va vor putea ghida asupra tipului de avocat de care aveti nevoie, din ce ramura, iar acest lucru va poate restrange foarte mult cautarea.

2. Cu cat este mai specializat, cu atat mai bine. Un avocat care este inregistrat nu inseamna ca poate sti suficient despre toate subiectele sau toate ramurile dreptului. Majoritatea celor mai buni avocati sunt cei care sunt specialisti intr-una din ramurile dreptului. Chiar si in cadrul filialelor, exista avocati care se ocupa intotdeauna de acelasi tip de cazuri specifice. Atunci cand practica lor se limiteaza la un anumit domeniu al dreptului, acestia sunt cei mai experimentati avocati.

3. Avocati activi in specialitatea lor. Avocatii, in cadrul specialitatii lor, trebuie sa fie la curent cu cele mai recente evolutii din ramura lor de drept, noile nuante, jurisprudenta si trebuie sa primeasca educatie continua. Pot face parte din grupuri de aparare, discutii sau prezentari, asociatii, centre de predare, pot comenta probleme juridice in mass-media… Acesti avocati vor fi mereu la curent si nimic nu-i va prinde pe nepregatite.

4. Buget transparent si clar. A avea un buget clar cu serviciile bine detaliate si posibilele variatii care pot aparea este ceva care va ghida clientul atunci cand vine sa inteleaga ce are nevoie si ce poate plati.

5. Evita promisiunile. Este periculos sa ti se garanteze cum va fi rezolvat un caz, indiferent cat de probabil este. Avocatul trebuie sa puna mereu pe masa toate optiunile, cele bune si cele rele. In justitie sunt multe variabile de luat in considerare si, ca tot in viata, sunt putine certitudini. Legea este in continua evolutie si este sincer sa punem toate optiunile pe masa.

6. Acreditari si realizari reale. Majoritatea avocatilor continua sa se formeze, cautand studii ulterioare si acreditare pentru a le sustine viata profesionala. Intreaba-l despre educatia sa dincolo de cariera, daca a fost la stiri, daca are povesti de succes sau daca a obtinut diplome onorifice.

7. Cere o intalnire. Intalnirea cu avocatul ne va da o impresie de obicei definitiva. Multi avocati se intalnesc cu potentiali clienti pentru o consultatie initiala fara costuri. Fa-ti timp sa te intalnesti cu un avocat, sau cu mai multi, inainte de a lua o decizie. Pretuieste tot ceea ce este important pentru tine: aspectul, birourile, expresiile, entuziasmul…

8. Pune intrebari. Intreaba totul despre cazul tau, despre buget si despre metoda si procesul de lucru. Avocatul este aici pentru a va rezolva toate indoielile si pentru a va transmite liniste sufleteasca.

9. Nu te grabi. Este adevarat ca timpul, in unele procese legale, este presant. Dar alegerea unui avocat bun este un lucru important. Decizia trebuie sa fie deliberata, bine gandita si sa nu fie influentata de nicio presiune externa.

10. Crede in instinctele tale. Avand atat de multe in joc, merita din plin timpul si efortul pentru a gasi cel mai bun avocat care este potrivit pentru tine. Ai incredere in primele tale impresii si decide cu toate informatiile posibile, cea pe care ti-o pot oferi un avocat sau mai multi avocati. Desi, asa cum am comentat deja intr-un alt articol, cel mai bine este sa ai un avocat sef care sa te ajute sa iei cea mai buna decizie.

Leave a comment

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!