Se poate spune ca perioada vacantelor de vara a debutat deja, cei mai multi  si-au stabilit destinatiile, altii isi fac bagajele, iar o parte inca tatoneaza terenul si inca mai cumpanesc, pe ultima suta de metri incotro ii vor purta pasii in actualul sezon estival ca ruta pentru un binemeritat concediu. 

Dincolo de preocuparile specifice, ce buget vom aloca ,ce punem in bagaje, sa nu uitam nimic din ceea ce vom avea nevoie in vacanta, ce vom vizita, pregatiri de tot felul etc, daca avem in vedere sa dispunem in vacanta de o masina pentru a ne deplasa oriunde dispunand de libertate totala in alegerea traseelor, atunci trebuie sa luam masurile necesare din timp. 

Astfel, daca am decis  sa inchiriem o masina, vezi inchiriere auto Bucuresti, ideal ar fi sa ne informam din timp, concomitent cu alegerea locului pentru petrecerea vacantei si a cazarii pentru care vom opta. Asta, pentru ca altfel stau lucrurile atunci cand putem verifica din timp toate ofertele companiilor de rent a car din zona, alegem in consecinta varianta pe care o consideram cea mai convenabila pentru noi si  alta e situatia cand ne vom preocupa de acest aspect odata ajunsi la destinatie. 

Pentru ca este foarte posibil sa ne trezim ca ofertele s-au imputinat si va trebui sa ne multumim cu ce gasim si sa acceptam conditii mai putin avantajoase, constransi de timp. Asa ca cel mai bine ar fi sa procedam la alegerea din timp a unei variante convenabile, semnand din timp contractul de inchiriere, cunoscand si verificand fiecare detaliu din contract, alegand tipul de autoturism de care avem nevoie pentru deplasarile noastre pe durata vacantei, evitand surprizele neplacute. Astfel, fiecare punct din contract trebuie verificat temeinic si sa nu tratam cu superficialitate acest aspect, indiferent de cat de plictisitor ni s-ar parea sa parcurgem cu atentie acele insiruri, care pot ascunde mici „capcane” si care ar putea sa ne strice vacanta. 

Deci atentie deosebita la clauze, conditii ce trebuie indeplinite, taxe, asigurare, franciza, tipul de card pe care il accepta compania de inchiriere auto, ce se intampla in caz de furt, avarii, amenzi sau alte situatii nedorite care pot sa apara. De asemenea, grija la varianta aleasa in ceea ce priveste politica firmei de inchiriere auto in ceea ce priveste preluarea masinii cu rezervorul incarcat cu combustibil sau nu, conditiile de predare la final si eventualele restrictii in ceea ce priveste kilometrii parcursi. 

De asemenea, in momentul preluarii masinii inchiriate este recomandata verificarea atenta a eventualelor avarii, zgarieturi si alte semne de pe autoturism, care trebuie evidentiate in procesul-verbal, pentru a nu exista riscul ca reprezentantii firmei sa ni le imputa si sa platim fara nicio vina pentru acestea.

Leave a comment