O mașina de spălat vase industrială  corect aleasă ar trebui să îndeplinească cel puțin patru criterii esențiale:

– să fie foarte simplu de folosit;

– să aibă o construcție solidă, așa încât să reprezinte un echipament horeca care să funcționeze la parametri optimi vreme îndelungată, fără a avea nevoie de reparații capitale;

– să fie ușor de curățat de către personalul ce are sarcina de a o manevra;

– să aibă costuri reduse de funcționare (în concret: un consum redus de apă și de curent electric, să necesite o cantitate relativ mică de detergenți de vase ieftini, să necesite un necesar minimal de piese de schimb).

Proiectanții de astfel de echipamente moderne horeca pentru spălat veselă încearcă să ofere celor interesați cele mai bune modele de mașini care să acopere aceste cerințe de bază.

Astfel de echipamente cu randament mare vor fi apte să ușureze extrem de mult munca acelora ce au de-a face cu munți de vase ce trebuie curățate perfect într-un timp cât mai scurt cu putință.

Ce unități au nevoie de mașini de spălat vase industriale (de capacitate mare sau foarte mare)?

• cafenelele, barurile, cluburile cu un flux mare de consumatori;

• restaurantele tradiționale și unitățile de fast food;

• restaurantele de hotel și pensiunile cu mulți turiști;

• casele de odihnă și tratament pentru bătrâni, casele de copii, cantinele spitalelor și taberele de vacanță. 

Cele mai citite articole

Mașinile de spălat vase profesionale de capacități mari sunt disponibile în diferite dimensiuni, clienții având posibilitatea de a alege între coșuri pătrate și rotunde. 

La TC Romania se găsesc astfel de mașini de curățat speciale pentru bucătării mari. Sunt echipamente de înaltă calitate, la prețuri foarte convenabile.

Mașinile de spălat vase industriale sunt concepute special pentru a optimiza procesul de curățare a veselei și, unele modele, chiar și a paharelor.

Există echipamente pentru spălat vase profesionale cu diferite programe de spălare, în funcție de tipul de feluri de mâncare servite în unitatea respectivă. 

Timpul de spălare este, de asemenea, foarte important când există munți de veselă, din acest motiv ele au programe de spălare rapidă, cu randament sporit. Totul cu un consum redus de curent electric.

Echipamente de spălat vase profesionale versus mașini de spălat vase casnice

Mașinile de spălat vase profesionale au o calitate mai bună a spălării, o capacitate mai mare și un ciclu de spălare mai rapid decât mașinile de spălat vase pentru persoane fizice. Alegeți echipamentul profesional potrivit pentru nevoile specifice unității dvs. și veți face economii cu forța de muncă necesară. Deoarece există mai multe modele, alegerea nu este chiar așa de dificilă precum pare la prima vedere. 

Sfaturi privind alegerea unei mașini de spălat industriale

Mașina de spălat vase vă va economisi bani cu personalul ce ar trebui să facă manual această operațiune neplăcută, dar acordați atenție și facturii la electricitate! 

Nici costurile cu detergenții pentru vase nu trebuie ignorate

Se recomandă utilizarea unor detergenți de vase sub formă lichidă. Explicația acestui lucru rezidă în aceea că mașinile profesionale de spălat vase au un ciclu scurt de funcționare, de aceea tabletele de spălat clasice nu au timp să se dizolve și să se topească în mod corespunzător. Mai mult decât atât, acestea pot chiar deteriora rezistențele dispozitivului electric. Cantitatea necesară de agent de spălare lichid este simplu de dozat prin capacele recipientelor de depozitare. Detergentul se introduce de obicei liber în rezervorul mașinii de spălat vase.

De asemenea, se recomandă să se utilizeze un agent de clătire pentru o igienizare perfectă a veselei. 

Cele mai citite articole

Leave a comment