De ce este important sa ai un avocat specializat? Raspunsul consta in capacitatea sa de a oferi un raspuns corect la nevoile serviciului juridic care este necesar, deoarece pentru fiecare domeniu al justitiei exista anumite reguli si legi in care avocatul trebuie sa aiba cunostinte ample.

Atunci cand se ocupa de o problema de familie, este esential sa ai sprijinul unui avocat care are cunostinte in dreptul familiei, deoarece acesta trebuie sa fie un expert in procese si reglementari asociate acestor probleme. Avocat-online.eu va pezinta cinci cazuri in care aveti nevoie de serviciile juridice ale unui avocat de familie.

Ce este un avocat in dreptul familiei?

Familia este centrul fiecarei comunitati, din acest motiv au fost create legi care sa acorde drepturi si indatoriri, pe langa protejarea drepturilor individuale ale fiecarui membru al familiei. Un avocat de familie este un profesionist specializat in aceasta ramura si este responsabil cu consilierea si reprezentarea clientilor acestora in legatura cu aspectele juridice ale relatiilor dintre membrii familiei.

In functie de cazul tau, ar trebui sa gasesti un profesionist care stie despre situatia prin care treci sau pe care o anticipezi. Printre alte tipuri de cunostinte, un avocat expert va poate sprijini in probleme precum casatoria, divortul, adoptiile, acordurile prenuptiale, mostenirea si altele care reglementeaza dreptul familiei.

5 cazuri in care ai nevoie de un avocat in dreptul familiei

In cadrul dreptului familiei exista diverse situatii care necesita solutionare legala, printre cele mai frecvente putem gasi:

Divort

Aceasta situatie poate deveni o batalie juridica de mari dimensiuni, deoarece pe langa o pauza amoroasa cauzata de diverse situatii, este in joc si mostenirea pe care indivizii si-au construit-o ca familie. De aceea este important sa ai sfatul unui profesionist calificat.

Mosteniri si succesiuni

Cele mai citite articole

Moartea este un pas inevitabil si, prin urmare, exista un intreg regulament care stabileste modul in care oamenii pot lasa mosteniri si mosteniri. A clarifica in viata ceea ce se va intampla cu bunurile personale poate reduce durerea pierderii pentru membrii familiei si poate evita durerile de cap si conflictele tipice dinamicii familiei. Pentru aceasta, ce mai bine decat sa ai un avocat expert care sa ofere sprijin in intocmirea testamentului.

Tutela si adoptii

Cand vorbim de dreptul familiei, este foarte obisnuit sa fie nevoit sa desfasoare proceduri cu minorii, si nu numai in ceea ce priveste custodia sau intretinerea in caz de divort, ci si procedurile legate de adoptii sau ingrijirea minorilor. Pentru a evita conflictele inutile si pentru a proteja drepturile minorilor, se recomanda consultanta juridica de specialitate, astfel incat fiecare proces sa decurga in cel mai bun mod posibil. 

Casatorii si uniuni libere

A avea sfatul unui avocat de familie este important in aceste cazuri, intrucat cuplurile trebuie sa respecte regulile stabilite intrucat o casatorie este un contract intre doua persoane care sunt recunoscute public ca unite in viata conjugala. 

In plus, multe cupluri aleg sa incheie acorduri prenuptiale pentru a-si proteja bunurile individuale impotriva oricarei eventualitati care ar putea declansa un divort. 

Violenta domestica

Atunci cand este prezentat un caz de abuz, maltratare sau violenta psihologica, fizica sau sexuala intre cupluri sau parinti si copii, este necesar sa se aiba sprijinul unui avocat specializat in dreptul familiei pentru a efectua proceduri precum plangeri sau garantii. 

Acestea sunt doar cinci exemple in care este indicat sa aveti serviciile juridice ale unui avocat de familie, amintiti-va ca a avea sfatul potrivit poate avea un efect mare asupra modului in care se deruleaza situatia sau problema dumneavoastra juridica. 

Cele mai citite articole