Un material bun pentru ramele ochelarilor de vedere asigură confort și un nivel ridicat al rezisțentei la utilizări multiple, sau în fața unor șocuri de natură mecanică. De asemenea, oferă un raport calitate:preț adaptat nevoilor tale și bugetului de care dispui. Vezi recomandările noastre:

1. Rame din silicon

Ramele de ochelari din silicon sunt extrem de maleabile, ceea ce le face să reziste la deformări sau rupere. Această caracteristică este deosebit de utilă, în cazul unor ochelari de vedere pentru copii, sau purtați de cei care au tendința de a-i lăsa adesea la întâmplare pe scaun, în pat, pe bancă, pe șezlong etc.

Totodată, ramele din silicon nu exercită o presiune excesivă pe nas sau urechi, oferind un confort sporit purtătorului. Mai mult, siliconul este un material hipoalergenic, ceea ce înseamnă că nu cauzează iritații sau reacții alergice. Aceasta este o veste bună pentru cei care trebuie să poarte ochelari pentru o perioadă lungă de timp.

Durabilitatea este un alt beneficiu al ramelor de ochelari din silicon. Acest material își păstrează în timp aspectul și funcționalitatea. Fiind ușori și flexibili, ochelarii realizați din acest material nu vor avea nevoie de ajustări frecvente, ceea ce poate fi un real avantaj, mai ales pentru cei care sunt mereu în mișcare.

2. Rame din plastic 

Ramele de ochelari din plastic sunt apreciate pentru varietatea de culori și modele pe care o oferă. Astfel, ai posibilitatea de a alege modelul preferat dintr-o gamă largă de opțiuni, în funcție de preferințele tale stilistice. De la modelele clasice la cele moderne sau neobișnuite, acestea sunt disponibile în toate notele spectrului cromatic. 

Ramele de ochelari din plastic sunt foarte atractive, din punct de vedere al prețului de achiziție. De aceea, reprezintă o opțiune populară pentru cei care au un buget mai mic, sau care doresc să aibă mai multe perechi de ochelari, pentru a le asorta cu diferite ținute.

Au o greutate redusă, fiind foarte confortabile. Plasticul este un material moale, care nu va provoca disconfort sau iritații, chiar și după o perioadă îndelungată de purtare. În plus, majoritatea ramelor din plastic au capetele flexibile, ceea ce le face ușor de ajustat, pentru a se potrivi perfect pe față.

Nu sunt la fel de rezistente la șocuri precum ramele metalice pentru ochelarii de vedere, însă prin raportare la costul de achiziție, asigură un raport calitate:preț foarte bun. Deși sunt ieftine, ramele de ochelari din plastic pot face față la zgârieturi sau căderi pe suprafețe dure, precum cimentul sau gresia.

3. Rame din compuși metalici

Ramele de ochelari din metal sunt apreciate pentru durabilitatea, versatilitatea și eleganța lor. Asigurând un confort sporit și cu un design care se adaptează ușor oricărei forme a feței, aceste rame oferă o serie de beneficii pe care le vom explora în detaliu în continuare.

Ramele de ochelari din metal sunt recunoscute pentru rezistența și durabilitatea lor. Versatilitatea și adaptabilitatea sunt alte atuuri ale acestora. Ai acces la modele ce acoperă o gamă variată de forme și dimensiuni, ceea ce le face ușor de adaptat la orice formă a feței. Descoperă întreaga gamă de rame de ochelari metalice de dama pe Lensa.ro!

Pe lângă acestea, ramele metalice pentru ochelarii de vedere sunt adesea asociate cu estetica și eleganța. Designul unor ochelari cu un cadru metalic poate adăuga o notă sofisticată oricărui look. Aceste rame sunt potrivite pentru diferite ocazii, fie că este vorba de o zi la birou sau de o ieșire cu prietenii.

În ciuda robusteții lor, cei mai buni ochelari de vedere cu rame metalice sunt surprinzător de confortabili. La fel ca multe alte modele, mai toate ramele de ochelari din metal sunt prevăzute cu diferite căptușeli de silicon pe brațe sau pe suprafața suporturilor pentru nas, sporind astfel confortul.

4. Rame din titan

Cele mai citite articole

Ramele de ochelari din oțel titan sunt o alegere populară în rândul persoanelor care apreciază calitatea, durabilitatea și estetica. Titanul este un material foarte rezistent, ceea ce face ca ramele de ochelari realizate din acest material să fie durabile și să reziste la diverse tipuri de deteriorare.

De asemenea, este surprinzător de ușor, așadar, ramele realizate din acest material sunt foarte confortabile. Nu pun presiune pe nas sau pe urechi, ceea ce este un beneficiu semnificativ pentru cei care trebuie să poarte ochelari pentru perioade lungi de timp.

Durabilitatea este o altă caracteristică notabilă a titanului. Este unul dintre cele mai durabile materiale disponibile pentru ramele de ochelari, rezistând la stres mecanic, zgârieturi și impact. Aceasta înseamnă că ramele de ochelari din titan vor dura mult timp, oferind un raport cost-eficiență excelent.

În plus față de toate aceste beneficii funcționale, titanul are și un aspect estetic unic. Se poate finisa într-o varietate de culori și are o strălucire proprie, ce adaugă un plus de eleganță produsului final. Fie că optezi pentru un finisaj mat sau lucios, ramele de ochelari din titan pot adăuga un strop de stil ținutei.

5. Rame din oțel inoxidabil 

Ramele de ochelari din oțel inoxidabil sunt rezistente la coroziune, o caracteristică esențială pentru cei care trăiesc în zone cu un nivel ridicat al umidității, sau pentru persoanele care transpiră excesiv. Acesta este un avantaj major, deoarece coroziunea poate deteriora ramele de ochelari, afectându-le durabilitatea și aspectul estetic.

Ramele de ochelari din oțel inoxidabil sunt, de asemenea, apreciate pentru felul în care arată. Acestea au un aspect lucios, ce adaugă un plus de eleganță oricărei ținute. Acest detaliu este deosebit de important pentru cei care vor ca ochelarii de vedere să nu fie doar utili, ci și să arate bine, indiferent de stilul vestimentar. 

În ceea ce privește costul, deși ramele de ochelari din oțel inoxidabil pot fi mai costisitoare decât alte opțiuni analizate astăzi, însă oferă un raport calitate-preț foarte bun. Datorită durabilității și longevității lor, investiția inițială poate fi compensată pe termen lung prin faptul că nu va trebui să înlocuiești ramele prea des.

Dacă vrei să faci un control la ochi în București, intră acum pe Lensa.ro și programează-te pentru o consultație optometrică gratuită. Evaluarea specialiștilor îți permite să afli informații utile despre starea de sănătate a ochilor tăi și te ajută să identifici mult mai simplu ramele de ochelari potrivite pentru tine, în funcție de buget, stilul de viață sau preferințele estetice. 

Cele mai citite articole