Pentru a satisface nevoile de producție ale unităților de catering, sunt necesare echipamente frigorifice industriale de cea mai înaltă calitate. Pentru fiecare categorie și sferă de locații (pizzerii, cafenele, baruri, restaurante), setul complet de echipamente industriale trebuie să aibă anumite caracteristici. Le găsești pe toate la TC Romania Crown Cool.
Clasificarea echipamentelor frigorifice pentru restaurante și cafenele
Nou-veniții din sectorul HoReCa se pot încurca atunci când trebuie să își aleagă echipamentele HoReCa necesare pentru demararea business-ului lor, dar, în funcție de funcționalitate, există o separare clară chiar și a echipamentelor profesionale de refrigerare din oțel inoxidabil în mai multe categorii.
Deseori, necunoscătorii afirmă că atunci când alegem echipamentul HoReCa optim pentru alimentația publică principalul factor îl reprezintă costul de achiziție. Aceasta este în mod cert o abordare eronată, având în vedere că de la compania TC Romania Crown Cool se pot cumpăra mese refrigerate, dar și dulapuri frigorifice din inox, vitrine frigorifice și tot felul de alte echipamente de o calitate superioară la prețuri foarte accesibile. Nu are rost să te orientezi spre dotări realizate de producători “no name” sau, mai riscant, chiar spre echipamente second hand, în condițiile în care poți să cumperi cele necesare afacerii tale la un raport excelent preț / calitate de pe site-ul tcromania.com.
Un avantaj semnificativ al echipamentelor profesionale de refrigerare pentru catering, cafenele, restaurante este fabricarea lor din oțel inoxidabil specific pentru domeniul alimentației publice, material foarte popular printre specialiști, deoarece asigură și o igienizare foarte ușoară, nu doar o funcționalitate fără cusur.
În plus, echipamentele frigorifice din inox achiziționate de la TC Romania Crown Cool pot fi utilizate, de exemplu în unitățile de catering, în versiuni combinate care pot avea diverse configurații. Ele sunt ideale pentru amplasarea în încăperi utilitare, în depozite, în bucătării profesionale etc. Profesioniștii din sectorul HoReCa chiar au posibilitatea de a comanda de aici, de la TC Romania Crown Cool, inclusiv fabricarea unor echipamente HoReCa de acest gen la comandă, conform proiectelor lor individuale.
Evident, este mult mai important, decât prețul, să se stabilească în mod corect caracteristicile necesare de răcire ale produselor ce se pot depozita în asemenea echipamente profesionale (temperatura de stocare, termenul de valabilitate), stabilirea acelor elemente care vor permite să se aleagă mai ușor echipamentele HoReCa optime pentru activitatea care se desfășoară într-o unitate sau alta.
Printre parametrii principali care trebuie luați în considerare la cumpărarea de dulapuri frigorifice pot fi enumerați și:
- tipul localului, restaurantului, barului;
- tipul și volumul produselor congelate;
- condițiile existente pentru amplasarea unităților frigorifice;
- caracteristicile organizării proceselor tehnologice în unitatea respectivă;
- dimensiunile, configurația echipamentelor industriale de refrigerare;
- necesitatea echipării dotărilor frigorifice cu opțiuni suplimentare.
Atunci când alegi un echipament frigorific, nu este deloc indicat să cedezi tentației prețului mai mic și, în loc de a comanda echipamente de refrigerare HoReCa specializate pentru o cafenea, restaurant, să cumperi, spre exemplu, un model de frigider obișnuit de uz casnic (!!!) care nu este capabil sub nicio formă să reziste la deschiderea / închiderea repetată a ușii de sute de ori pe zi și nici să ofere un regim de temperatură scăzut în mod constant.
Echipamentul HoReCa de refrigerare este o garanție a siguranței produselor depozitate în interiorul lui, o oportunitate de a extinde gama și meniul unității HoReCa pe care o deții.
Producătorii oferă funcții suplimentare pentru echipamentele profesionale de refrigerare: echiparea cu încuietori, uși speciale.
Pentru a preveni înghețarea, în ușile frigorifice sunt încorporate încălzitoare speciale.
Utilizarea echipamentelor frigorifice de top deschide noi posibilități pentru procesele tehnologice gastronomice, a căror respectare nu poate fi asigurată cu frigiderele convenționale: pregătirea în avans a unui număr mare de feluri de mâncare care necesită o cantitate semnificativă de timp, organizarea de bufete etc.
La instalarea și asamblarea echipamentelor profesionale de congelare în unitățile de alimentație ar trebui să se țină seama și de factori importanți precum ar fi: estetica respectivelor dotări, proiectarea generală a echipamentelor, așteptările pentru viitor ale comercianților, posibilitatea completării cu unități frigorifice suplimentare.
Pe piața autohtonă, TC Romania Crown Cool este cunoscută pentru profesionalismul său ridicat, deci merită comandat de aici necesarul în materie de dotări frigorifice.
Specialiștii de la TC Romania Crown Cool sunt capabili să rezolve în mod deplin probleme diverse, precum ar fi:
- selectarea modelelor optime de echipamente industriale de refrigerare, luând în considerare zona și sortimentele de produse oferite clienților, cerințele de proiectare, prețurile, regimurile de temperatură;
- instalarea de echipamente moderne de refrigerare (inclusiv camere frigorifice);
- întreținere, reparații service.
Pentru detalii intră pe tcromania.com.