Orice persoană are în posesia sa bijuterii din aur, fie că poartă sau nu aceste podoabe. Acestea pot fi un ajutor de nădejde în situațiile în care are nevoie de un împrumut rapid, obținut într-un mod discret, fără adeverințe de salariat și alte acte care demonstrează că este un client solvabil.

La TEZAUR, doar cu buletinul și bijuteriile din aur, persoana își poate rezolva ușor problemele, iar după returnarea împrumutului își recuperează în siguranță aurul oferit drept garanție.

Cum se poate obține un împrumut prin amanetarea bijuteriilor din aur?

Există două moduri prin care se poate obține un împrumut prin amanetarea bijuteriilor din aur la agenția TEZAUR. 

În primul rând, persoana merge la agenție cu aurul pe care vrea să îl amaneteze sau să îl ofere drept garanție pentru un împrumut. In agentie, bijuteriile sunt examinate de un expert, cântărite și evaluate ca preț. Se scade din gramajul brut al obiectelor greutatea pietrelor și a altor materiale auxiliare. 

Evaluarea se face în funcție de puritatea aurului, de starea bijuteriilor și de prețul pe gram practicat de agenție. În funcție de aceste aspecte se stabilește și suma care va fi acordată ca împrumut. 

Cele mai citite articole

O a doua modalitate prin care o persoană poate să-și amaneteze bijuteriile din aur și să obțină un împrumut este prin serviciul amanet de acasă. În acest caz, nu mai este nevoie de deplasarea clientului la o agenție TEZAUR. 

Persoana completează un formular online cu toate datele referitoare la bijuteriile din aur, primește o estimare a valorii, alege data și ora la care va veni curierul trimis de agenție să ridice obiectele, își creează un cont pe site și așteaptă evaluarea. Va primi pe mail o ofertă, iar în urma acceptării acesteia de către client, banii vor fi virați în contul bancar menționat în cerere, în aceeași zi când a fost dat acceptul.

Cum se pot recupera bijuteriile amanetate?

Obiectele din aur depuse drept garanție se pot recupera atunci când se plătește împrumutul și comisionul aferent, la data scadentă, de obicei după 30 de zile.

Dacă la această dată, clientul nu are suma datorată, se acordă o amânare de 5 zile. La finalizarea acestui interval, persoana va plăti sau va decide să prelungească data scadentă, plătind doar comisionul. Acesta variază de la 0,1% la 0,3%, în funcție de valoarea împrumutului. După restituirea împrumutului și achitarea comisionului, clientul își primește bijuteriile amanetate, păstrate până atunci în siguranță de agenția de amanet. 

Bijuteriile din aur pot constitui o soluție pentru obținerea unui împrumut într-un mod rapid, eficient și sigur la o agenție de amanet. Evaluarea lor, constituirea drept garanție, apoi recuperarea lor în siguranță este o practică prin care se pot obține sumele dorite, fără a renunța la obiectele din aur prețioase.

Cele mai citite articole