Atunci când vrei să echipezi autovehiculul pe care îl conduci în cel mai bun mod posibil, este indicat să iei în calcul cele mai bune sfaturi în domeniu, fie că este vorba despre partea mecanică, cea electrică ori chiar despre anvelopele cu care acesta este echipat pentru a rula fără probleme. 

În ceea ce privește acest ultim aspect menționat, recomandările specialiștilor merg spre diferențierea tipurilor de anvelope în funcție de sezon, dat fiind că beneficiile sunt mai mari. Așadar, utilizarea unor anvelope mixte este considerată o soluție de compromis, în timp ce utilizarea unor anvelope de iarnă în condiții meteorologice improprii, respectiv utilizarea unor anvelope de vara atunci când temperaturile sunt crescute, iar asfaltul uscat este cea mai bună alegere pe care o poți face.

Anvelopele de vară sunt cele care oferă autovehiculului o aderență foarte bună în anotimpurile calde, fiind considerate o alegere fără compromisuri, ideală pentru nevoile pe care le are autoturismul pe timp de vară, primăvară și toamnă. Spre deosebire de anvelopele de iarnă care sunt proiectate să reziste temperaturilor scăzute și să fie flexibile la frig, cele de vară sunt realizate astfel încât să fie aderente la temperaturi crescute, pentru ca manevrarea autoturismului să se facă în cele mai bune condiții.

Cele mai citite articole

Canelurile anvelopelor de vară sunt mai mari, pentru ca apa să fie evacuată în mod eficient, iar aerul să circule mai bine, fiind astfel eficiente în prevenirea fenomenului de acvaplanare. Aceste caneluri ajută la îmbunătățirea controlului vehiculului în condiții meteorologice cu umiditate crescută sau ploaie. De asemenea, acestea prezintă o clasă de uzură a benzii de rulare mai mică decât cea a anvelopelor mixte, realizate pentru a fi folosite în toate anotimpurile, fiind în același timp asimetrice, ceea ce conduce spre o durată de viață mai mare prin creșterea capacității de rulare.

Designul pe care îl prezintă anvelopele de vară, materialele din care sunt făcute și toate caracteristicile pe care le au acestea duc la obținerea unei manevrabilități și a unei tracțiuni mai bune în anotimpurile calde comparând cu modul în reacționează anvelopele all-season. Iar în ceea ce privește costurile de achiziție în cele două cazuri, este posibil ca investiția într-un set de anvelope de vară să pară mai mare, însă pe termen lung, tot această variantă este mai avantajoasă. Principalul motiv este că anvelopele dedicate anotimpului cald și anotimpului rece vor avea o durată de viață mai mare fiind rulate doar în sezoanele dedicate, în timp ce anvelopele all-season vor avea o durată de viață de cel mult la jumătate din cauza faptului că vor fi rulate continuu.

Desigur, utilizarea unor anvelope de vară în locul celor all-season prezintă și un dezavantaj, acesta referindu-se la confortul proprietarului. Conducând într-o zonă în care sunt patru sezoane distincte, este nevoie de comutarea între anvelopele de iarnă și cele de iarnă la timp, ceea ce reprezintă o grijă în plus pe care proprietarii autovehiculelor o au de două ori pe an.

Cele mai citite articole