Lipsa spatiului, discrepanta dintre maxilare, intarzierea cresterii dintilor… Cand apare o anomalie dentara  la un copil, trebuie consultat un ortodont. Multe patologii afecteaza copiii de la o varsta frageda. Pentru a remedia acest lucru, cu ajutorul unui aparat ortodontic si a tratamentelelor ortodontice se pot modifica si imbunatati dintii. 

Ce este ortodontia pentru copii? 

Este foarte important sa ai grija de dintii si gingiile copiilor tai. Trebuie sa se asigure ca dezvoltarea maxilarului se realizeaza corect. Se poate intampla ca de-a lungul anilor sa apara unele defecte. Din acest motiv, ortodontii lucreaza indeaproape cu stomatologii pentru a ingriji si pentru a oferi cel mai bun tratament copiilor mici. Datorita multor progrese tehnice, ortodontia permite acum copiilor sa redescopere placerea de a zambi!

De ce ar trebui copiii sa poarte aparat dentar?

Majoritatea copiilor vor urma tratament ortodontic pe parcursul vietii. Intr-adevar, purtarea aparatului dentar este cea mai eficienta solutie pentru a trata problemele la nivelul maxilarului, dintilor sau gingiilor.

Cele mai citite articole

Motivul principal ramane cel medical: ocluzia dentara, masticatia, echilibrul articulatiilor maxilarului, dar poate fi si estetic. Intr-adevar, imbunatatirea zambetului – prin restabilirea stralucirii si alinierii dintilor – participa la increderea si stima de sine pe care o ai fata de sine, mai ales in perioada adolescentei. 

La ce varsta ar trebui sa porti aparat dentar? 

Copilului i se poate cere sa poarte aparat dentar de la 4 pana la 5 ani, mai ales daca are probleme la mestecat sau la respiratie. In acest gen de situatii, avand in vedere varsta frageda a copilului, medicul ortodont va asigura un tratament pe masura, definit in amonte cu ajutorul unui medic ORL. Daca acel copil are un palat despicat, ar putea incepe tratamentul mai devreme. 

In cele mai multe cazuri, este recomandat sa iti duci copilul la dentist de la varsta de 7 ani. Acest lucru va permite medicului sa detecteze prezenta malformatiilor sau a altor patologii de care trebuie ingrijite rapid, in procesul de dezvoltare. Este important de retinut ca niciodata nu este prea tarziu pentru a consulta un ortodont! Tratamentul se va stabili in functie de anomalia dentara a copilului, si nu de varsta acestuia!

Durata medie a tratamentului ortodontic variaza intre 18 si 24 de luni. Cu toate acestea, multe elemente trebuie luate in considerare inainte de a defini timpul de procesare. Intr-adevar, chiar daca practicianul poate estima o durata, aceasta poate varia in functie de programarile ulterioare. De asemenea, este important sa ii precizezi copilului tau ca, de indata ce aparatul dentar este indepartat, acesta trebuie sa aiba in continuare o buna igiena orala, sa continue sa-si vada medicul cu regularitate si, in unele cazuri, sa continue sa poarte un aparat dentar.

Cele mai citite articole