Din ce în ce mai multe persoane aleg să își corecteze problemele dentare cu ajutorul aparatului dentar. Un zâmbet perfect îți va oferi mai multă încredere în tine și te va face să te simți mai bine, așa că ți-am pregătit o listă cu tot ce trebuie să știi dacă vrei să optezi pentru tratament aparat dentar.

Cum funcționează aparatul dentar?

Firele de metal trec prin brackeți și aplică tensiune asupra dinților. Presiunea aplicată constant mișcă dinții spre poziția dorită. Aparatul dentar este alcătuit din mai multe elemente mecanice: brackeții, tubușoare, inele, arcuri (sârme) și elastice.

Forța care se aplică pe fiecare dinte trebuie să fie progresivă, astfel încât nu poate fi prea mare. Dinții își pot schimba poziția în jur de un milimetru pe lună, motiv pentru care aparatul trebuie ajustat o dată pe lună.

Vei simți un disconfort inițial

În primă instanță, vei avea un mic disconfort după ce ți se vor monta brackeții, dar acest lucru este normal, având în vedere că nu ai fost obișnuit cu senzația de a avea în permanență ceva în gură.

Cele mai citite articole

Cu toate acestea, te vei obișnui rapid și în câteva zile vei putea vorbi normal. Un sfat bun este să vorbești cât mai mult în primele zile și să faci câteva exerciții de dicție. În acest mod te vei acomoda mai repede cu aparatul dentar.

Acordă atenție alimentației

Pe toată durata tratamentului cu aparat dentar va trebui să ai grijă la alimentație. Mâncarea se poate lipi de aparat, motiv pentru care e recomandat să eviți dulciurile care se pot bloca în acesta, precum caramelele. De asemenea, dacă vrei să mănânci fructe tari, precum merele, este recomandat să le tai în felii în loc să muști din ele.

Igiena orală corectă este esențială

 Vizitele regulate la dentist sunt obligatorii, deoarece aparatul va trebui ajustat frecvent. Pe lângă acest aspect, trebuie te speli pe dinți după fiecare masă și să folosești ața dentară. Ultimul pas va fi puțin mai dificil, dar te vei obișnui în timp cu procedeul de curățare.

De asemenea, medicul îți poate recomanda un irigator bucal cu ajutorul căruia poți scăpa de particulele de mâncare din aparat.

Dacă vrei să vezi care este cea mai bună opțiune de aparat dentar pentru tine, programează o consultație la o clinică de ortodontie Bucuresti sau din orașul în care locuiești și vei afla toate informațiile de care ai nevoie de la medic. Este normal să ai rezerve cu privire la aparatul dentar inițial, dar odată ce vor trece câteva săptămâni și te vei obișnui cu el, vei fi la un pas distanță de zâmbetul perfect pe care ți-l dorești.

Cele mai citite articole