Desi aplicele pot fi folosite atat la interior cat si la exterior, caracteristicile lor difera.  La cele de exterior, lumina este directionata in jos sau direct, pe cand cele de interior lumina este directionata in sus.Aplicele folosesc doar peretele pentru sprijin si nu sunt fixate la sol.

Indiferent daca sunt aplice de interior sau exterior,  ele ar trebui sa se potriveasca cu inaltimea peretelui. Un exemplu prost ar fi o aplica mica, situata la o inaltime mare, care va arata ciudat dar in acelasi timp si o aplica mare situata la inaltimea ochilor va avea acelasi efect ciudat.

LED-urile sunt cele mai populare cand vine vorba de iluminare contemporana. Acestea pot avea suporturi simple, duble sau triple. Pentru camere de dimensiuni mai mari, unde cerintele de iluminare sunt mai mari, sunt potrivite aplicele care contin doua, trei sau mai multe becuri.

In general, aceste au un abajur translucid din sticla, cristal, fibre sau ceramica pentru a reduce generarea de caldura si pentru a face iluminarea usoara pentru ochi. Un minunat mod de a da camerei un aspect mai intim sau mult mai confortabil il reprezinta decorarea cu aplice de interior.

Exista  diverse tipuri si stiluri de aplice de interior cum ar fi : pentru colturi, reflectoare, pentru citit, colorate si cu diferite modele pentru camera copiilor, de intensitate mare , de intensitate mica pentru scara etc.

Stilul de iluminat si modul in care este aleasa o aplica depinde foarte mult de felul in in care este aranjata o camera dar cel mai important criteriu ar fi activitatea predominanta din camera respectiva.

Locatii grozave unde pot fi folosite aplicele de interior :

  1. In camera de citit .  Aplicele sunt de multe ori o alegere net superioara cand este vorba de lumina de citit. Asezata in spatele scaunului dumneavoastra, pe perete, poate oferii o lumina mai ampla care este in acelasi timp usoara pentru ochi.
  2. In baie. Sunt folosite in general in jurul sau deasupra oglinzii
  3. Pe hol sau foaier . Folosite in aceste zone, adauga o iluminare moale si eficienta.
  4. In jurul Semineului . O alegere excelenta , in acest caz aplicele functioneaza ca lumina de accent, adaugand o nota de stil langa semineu.

Pentru o luminare mai eficienta,in general se folosesc aplice pe toti cei patru pereti ai camerei. In acest caz, se foloses aplicele cu LED pentru a evita consumul mare de energie. LED-ul ajuta la iluminare mult mai buna,cu generale mai mica de caldura si in acelasi timp o usurare a facturii de energie electrica.  

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!