Pentru situatiile in care este nevoie de furnizarea apei potabile sau a apei pentru alte utilizari si in care nu exista racord la sistemul de alimentare cu apa, cea mai la indemana varianta o reprezinta pompele submersibile. Pompele submersibile sunt acele echipamente care pot impinge apa de la adancimi mari inspre suprafata pentru a o transporta ulterior inspre diferite puncte de consum. Printre cele mai des intalnite situatii este aceea in care o pompa submersibila este utilizata pentru a aduce apa din fantani sau din puturi forate.

Aspecte care recomanda pompele submersibile

Montarea unei pompe submersibile inseamna mai multe beneficii si reprezinta o investitie utila pentru amplasamentele care nu sunt racordate la sistemul de alimentare cu apa. In primul rand vorbim despre un echipament foarte eficient din punct de vedere energetic. Astfel consumul de energie electrica este mai mic comparativ cu hidroforul, spre exemplu. 

Durabilitatea materialelor din care sunt confectionate pompele submersibile se numara de asemenea printre avantajele acestor echipamente. Materialele sunt rezistente la medii dificile de lucru si la umiditate.

Fiabilitatea ridicata este un alt aspect care recomanda montarea pompelor submersibile. Datorita modului in care sunt concepute, aceste echipamente au motoare fiabile care sunt protejate eficient pentru a functiona in parametrii optimi timp indelungat. Mai mult, faptul ca pompele submersibile au capacitatea de a pompa apa cu un debit ridicat si cu o presiune mare se numara printre aspectele pentru care sunt recomandate aceste dispozitive.

Cele mai citite articole

Diversitatea tipurilor si a modelelor de pompe din categoria pompelor submersibile este un alt aspect pentru care foarte multa lume isi indreapta atentia inspre aceste echipamente pentru furnizarea apei in diferite puncte de consum.

Montarea pompelor de apa submersibile

Pentru a asigura functionarea optima si pentru a preveni uzura imediata, este recomandat ca montarea pompelor submersibile sa fie realizata de catre personal specializat. Montarea pompelor submersibile trebuie sa tina cont de debitul de apa existent la nivelul panzei freatice. Pentru debite scazute pompa poate fi folosita in vederea furnizarii apei pentru baut sau pentru nevoile casnice. In schimb, pentru irigat este nevoie de un debit mai mare de apa.

Un aspect decisiv pentru functionarea pompei si pentru prevenirea uzurii rapide este cel referitor la puritatea apei care urmeaza a fi pompate. Pentru sursele de apa curata exista varianta pompelor submersibile pentru apa curata. In schimb atunci cand vorbim despre pomparea apei murdare, a apei care contine reziduuri, impuritati si elemente solide, este nevoie de montarea unor pompe apa murdara. Pompele submersibile pentru apa murdara sunt utile pentru indepartarea apei in caz de inundatii, pentru ape reziduale, pentru golirea iazurilor sau in domeniul constructiilor.

Pentru o oferta variata si numeroasa de echipamente din categoria pompelor submersibile, firma HidroPompe pune la dispozitie diferite modele pentru astfel de echipamente pentru pomparea apei. In acelasi timp personalul HidroPompe ofera servicii pentru montajul pompelor de apa, pentru intretinerea acestora, dar si pentru reparatii, daca este cazul. Informatii complete privind oferta de pompe pentru apa si serviciile oferite sunt disponibile pe www.hidropompe.ro.

Citeste si despre: Idei practice pentru casa ta 

Cele mai citite articole