Head hunting este uneori cea mai eficienta optiune pentru companii spre deosebire de procesele traditionale de recrutare. Cunoscuta si sub denumirea de “retained search/executive search”, headhunting presupune gasirea celui mai potrivit si mai calificat profesionist pentru un anumit rol in cadrul unei companii – chiar daca persoana respectiva nu este in cautarea activa a unui nou loc de munca.

Procesul este extrem de minutios si implica, de obicei, selectarea manuala a celor mai buni candidati – dintre care unii ar putea lucra pentru concurenti – si contactarea directa a acestora pentru a-i convinge sa participe la procesul de recrutare si sa se angajeze in noua companie.

Asadar, care sunt beneficiile oferite de head hunting spre deosebire de metodele traditionale de recrutare?

Care sunt beneficiile head hunting?

Cele mai citite articole

Spre deosebire de alte abordari de recrutare, headhunting-ul este directionat – fiecare candidat este atent selectat in functie de cerinte. O agentie head hunting cum este Talent Stream identifica candidatii perfect potriviti, precum si sursele potentiale pe care le pot folosi pentru a-i ajuta sa gaseasca talente suplimentare. Astfel, ei pot gasi candidatii potriviti pentru afacerea dvs. si nu pierd timpul cautand prin CV-uri sau intervievand candidati nepotriviti.

De asemenea, headhunting-ul ia in considerare faptul ca, desi candidatii nu candideaza in mod activ pentru un loc de munca, acestia pot fi interesati atunci cand li se prezinta oportunitati potentiale. In loc sa posteze posturile vacante pe site-urile de anunturi de locuri de munca, headhunterii adapteaza cu atentie anunturile de angajare pentru persoanele care indeplinesc criteriile stabilite de dumneavoastra (clientul) si incearca sa intre in contact cu candidatii prin canale profesionale, cum ar fi LinkedIn. 

Cum functioneaza head hunting?

Head hunerii sunt, de obicei, specialisti care recruteaza pentru anumite industrii si au o retea mare de relatii. Fiecare vanator de capete va avea un cont de servicii profesionale LinkedIn, ceea ce ii ofera acces la intreaga retea LinkedIn si la LinkedIn Recruiter – standardul industriei pentru instrumentele de recrutare. Cu acest instrument, ei pot face cautari incredibil de precise si specifice pentru a-i ajuta sa gaseasca persoanele potrivite.

Daca campaniile publicitare ale afacerii dvs. nu au avut succes sau nu au reusit sa atraga candidatii potriviti, apelarea la serviciile unui headhunter este o  optiune care merita luata in considerare.

Cele mai citite articole