Un smartwatch  este un dispozitiv portabil conceput pentru a fi purtat pe încheietura mâinii, la fel ca un ceas tradițional. Cu toate acestea, ceasurile inteligente, precum smartphone-urile, au un ecran tactil, acceptă aplicații și adesea înregistrează ritmul cardiac și alte semne vitale.

Fie Apple Watch sau alte modele de Android Wear – tot mai multe persoane apreciază purtarea acestui mini computer la încheietura mâinii. La urma urmei, oamenii poartă ceasuri de secole, deci este normal să aleagă cea mai recentă tehnologie mobilă sub această formă convenabilă.

Ce funcţii practice are un smartwatch?

Prin urmare, un ceas inteligent este comparabil cu o agendă personală digitală sau un laptop, cu adăugarea că poate funcționa și ca telefon, întrucât unul dintre scopurile sale este de a facilita interacțiunea cu smartphone-ul.

Cele mai citite articole

În acest sens, ceasurile inteligente permit utilizatorului să lucreze cu tehnologii fără fir precum Wi-fi, bluetooth și GPS, să lanseze aplicații, precum și să stocheze, să recupereze și să sincronizeze date. 

În plus, are funcții care variază de la cele mai de bază, cum ar fi un calculator, accelerometru, altimetru, barometru, giroscop, busolă, cronograf si desigur, un ceas – la cele mai sofisticate, cum ar fi, jocuri, GPS, calendar personal, telefon (include microfon, difuzoare sau căști fără fir sau mâini libere) și o interfață grafică care facilitează interacțiunea cu dispozitivul.

Cele mai multe ceasuri inteligente – indiferent dacă sunt concepute pentru utilizarea de zi cu zi (ca la Apple Watch) sau pentru scopuri specifice (ca la Garmin Fenix) – oferă o gamă de caracteristici standard:

  • notificări : un smartwatch afișează notificări pentru a alerta evenimentele sau activitățile importante. 
  • aplicații: dincolo de afișarea notificărilor de pe telefon, dispozitivul inteligent este la fel de bun ca aplicațiile pe care le acceptă. Ecosistemele aplicate diferă și sunt legate de mediul Apple sau Google. Ceasurile inteligente cu destinație specială, cum ar fi drumețiile sau scufundările, acceptă de obicei aplicațiile de care au nevoie utilizatorii  pentru a atinge acest obiectiv, fără a putea adăuga alte tipuri de aplicații.
  • gestionarea suporturilor media: majoritatea ceasurilor inteligente asociate cu smartphone-urile pot controla redarea media. De exemplu, atunci când se ascultă muzică pe iPhone folosind AirPod-urile Apple, se poate utiliza Apple Watch pentru a modifica volumul și melodiile.
  • răspunde la mesajele vocale: ceasurile inteligente moderne care rulează sistemele de operare watchOS sau Wear OS acceptă dictarea vocală.
  • monitorizare antrenament : multe dispozitive inteligente includ un monitor de ritm cardiac și un pedometru pentru a putea monitoriza antrenamentele.
  • GPS : majoritatea dispozitivelor inteligente includ GPS pentru a se urmări locația sau pentru a primi alerte de locație.
  • durată de viață bună a bateriei : utilizarea bateriei este diferită; Apple Watch primește de obicei 18 ore de utilizare normală la o singură încărcare, în timp ce Pebble primește două sau trei zile.

Cu toate acestea, smartwatch-ul este conceput pentru a interfera cu un sistem la distanță, în special cu smartphone-urile. În acest sens, el poate fi considerat o extensie a smartphone-ului, deși se prezice că în viitorul apropiat ceasul inteligent poate conține în mod independent toate funcțiile unui smartphone.

Cele mai citite articole