Dacă ați încercat deja o ciorbă rădăuțeană de pui în mod sigur v-a plăcut! Gustoasă și sănătoasă, ce vă puteți dori mai mult?

Carnea de pui, aliment și medicament valoros

Conform liniilor directoare dietetice stabilite la nivel internațional, ar trebui ca să mâncăm prioritar proteine provenind din surse de carne slabă. Cea de pui este în acest sens pe un loc fruntaș. Totuși, chiar și în privința ei trebuie să fie respectate anumite reguli. Este nevoie să se scoată excesul de grăsime, inclusiv pielea.

Carnea de pui este o sursa ideală de proteine, seleniu, vitamina B6 sau piridoxină, vitamina B3, triptofan și vitamina B5, magneziu, fosfor, zinc. Ajută la construirea mușchilor, păstrează oasele sănătoase, ameliorează stresul, contribuie la creșterea nivelului de testosteron, îmbunătățește imunitatea, menține sănătatea inimii.

Consumul regulat de carne slabă de pui, mai ales dacă este vorba de supe și ciorbe care au și darul de a hidrata organismul, conținutul scăzut în grăsimi și calorii, dar bogat în proteine, este modalitatea ideală de a ne menține o greutate normală. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că puiul este plin nu doar de substanțe nutritive esențiale, ci și de vitamine.

Mai mult decât atât, cu atât de variate moduri în care puteți găti această carne excelentă, familia dvs. nu se va plictisi niciodată de a mânca pui măcar o dată sau de două ori pe săptămână.

Consumatorii trebuie totuși ca să fie atenți cum manipulează carnea de pui brută, inclusiv să ia măsurile ce se impun în bucătărie pentru prevenirea contaminării încrucișate a altor alimente, inclusiv a fructelor și legumelor. Carnea de pui nu trebuie niciodată consumată crudă sau să fie gătită la o temperatură prea mică. Procedura este simplă, deci nu o ignorați!

Dacă sunteți în căutarea unei surse excelente de proteine slabe și cu un conținut redus de grăsimi, puiul este soluția perfectă. Proteinele conținute ajută la dezvoltarea musculară a celor ce fac sport, inclusiv a culturiștilor, contribuie la menținerea unei greutăți corporale normale și chiar la un slăbit sănătos.

Carnea de pui, la fel ca și carnea de curcan (atât de consumată și ea în ultima vreme!) este bogată într-un aminoacid valoros denumit triptofan, care este responsabil pentru generarea unei senzații plăcute în organism. Oricine care a mâncat o supă sau o ciorbiță de pui gustoasă a simțit-o.

Medicii recomandă pacienților ce sunt deprimați să mănânce cu încredere carne de pui, deoarece în acest fel își vor putea crește nivelul de serotonină din creier, își vor îmbunătăți starea de spirit, eliminând stresul. O supă de pui caldă permite celui ce o consumă să aibă și un somn mai liniștit.

Carnea de pui este ideală pentru persoanele în vârstă. Bolnavii de artrită și osteoporoză pot să folosească carnea de pui ca pe un aliat prețios în lupta cu flagelul pierderii de masă osoasă.

Homocisteina este un aminoacid care, dacă este într-o cantitate prea mare, poate cauza probleme cardiovasculare. Din fericire, mâncând piept de pui, nivelurile de homocisteină scad și rămân astfel sub control.

Puiul este, de asemenea, bogat în fosfor, acest mineral de bază pentru corpul uman, care susține dinții și oasele, dar și rinichii, ficatul și chiar funcționarea sistemului nervos central.

Carne de pui de calitate, pentru un plus de sănătate

Pentru a beneficia de valențele speciale ale cărnii de pui, trebuie ca acest produs alimentar să fie unul atent produs.

Puii crescuți în combinate industriale, convențional, sunt adesea tratați cu multe antibiotice pentru a-i face să crească mai repede și pentru a combate efectele negative ale condițiilor de viață improprii. Excesul de antibiotice conduce automat la creșterea riscului ca bacteriile să dezvolte rezistență la acest tip de medicamente.

Iată de ce, alege mai degrabă puii La Provincia, crescuți ca la țară,

deoarece așa vei beneficia de o carne de calitate, cu valențe nutritive incontestabile.

Leave a comment