Diamantul este atat de pretios incat, pe o bijuterie, este autosuficient. Montat singur este perfect evidentiat. Sustinut de gheare fine sau de orice alt cadru, diamantul straluceste cu o mie de lumini. 

Poate fi purtat pe inele solitare, pe inele de logodna cu diamante sau pe un pandantiv. Dar ce dimensiune de diamant sa alegi pentru o astfel de bijuterie? Gaseste sfaturile noastre care te vor ajuta sa gasesti o bijuterie unica si exceptionala, pentru o cerere in casatorie unica.

Un diamant solitaire: pentru ce bijuterie?

Un solitaire este un diamant care este prezentat pe o bijuterie. Este imbunatatita de diferite tipuri de sertizare, cum ar fi:

  • Ghearele: 4 sau 6 la numar, prind piatra si sporesc frumusetea bijuteriei.
  • Gheare de perla: diamantul este incadrat de perle metalice a caror rotunjime mareste diamantul.
  • Cadrul inchis: piatra este in intregime inconjurata de metal.
  • Cadrul „Catedrala”: arcurile sustin piatra si ii dau inaltime.

Cele mai citite articole

Cel mai adesea, diamantul solitar este montat pe un inel. Inelul acestuia poate fi din aur galben, din aur alb, din aur roz, din platina… metale pretioase a caror stralucire se afla la apogeul stralucirii pietrei pretioase. Inelul poate fi inca imbunatatit cu pietre pretioase. Astfel, inelul poate fi pavat cu mici diamante, care sunt incastrate in metal sau tinute in interiorul unei sine.

Diamantul solitar poate fi montat si ca pandantiv. Aceasta bijuterie exceptionala a fost facuta celebra de Marylin Monroe. Ea a purtat un diamant solitar de 24 de carate, Luna lui Baroda, de culoare galbena si taiata in forma de para.

Greutatea si dimensiunile unui diamant solitaire

Cand vorbim despre taierea unui diamant solitar, te gandesti mai intai la greutatea si dimensiunile sale. Aminteste-ti ca unitatea de masa a diamantului se numeste carat. Aceasta corespunde cu 0,20 g. 

Numarul de carate are in mod natural un impact asupra pretului pietrei si al bijuteriei. Este, asadar, un criteriu de luat in considerare in cautarea inelului de logodna ideal, a inelului solitari sau a pandantivului cu diamante. Alegerea marimii pietrei depinde si de preferintele femeii care va purta bijuteria. 

Cele mai citite articole