Cumpararea primei case implica mai multi pasi de natura financiara si nu numai. Primul pas implica rezolvarea problemelor financiare, urmand apoi sa stabiliti un buget in care sa va incadrati, asta insemnand sa va dati seama cat anume va permiteti. In mod ideal, ar trebui sa economisiti un depozit pentru casa, apoi sa faceti cateva cercetari referitoare la preturile caselor. 

Atat timp cat stiti preturile estimative ale caselor, veti putea stabili un obiectiv spre care sa lucrati. Un mare obiectiv de economisire pentru un depozit de casa este de 20% din pretul de achizitie, plus suficient pentru a acoperi costurile de cumparare. 

Care este bugetul in care va puteti incadra?

Daca primul pas implica sa economisiti cat 20% din pretul de achizitie, al doilea pas ar implica sa stabiliti ce tip de casa va puteti permite. Situatia fiecarei persoane este diferita si cat de mult ne putem permite depinde în general de venituri si de angajamente financiare si daca avem un depozit sau orice alte economii. 

Este bine sa fim realisti in ceea ce privete rambursarile pe care ni le putem permite. Daca ratele dobanzilor cresc, rambursarile imprumutului ar putea creste, motiv pentru care specialistii in finante ne sfatuiesc sa nu impingem limitele. Puteti folosi un calculator de credit ipotecar pentru a calcula rambursarile imprumutului si pentru a compara diferite rate. 

Al treilea pas ar implica sa gasiti cea mai buna rata a creditului pentru locuinte. Cand cautati o oferta buna cu un imprumut pentru casa, rata dobanzii conteaza. Un imprumut pentru locuinta este o datorie pe termen lung, asa ca si cea mai mica diferenta de dobanda se aduna in timp. Ceea ce mai puteti face este sa comparati ratele imprumuturilor pentru locuinte. 

Cele mai citite articole

Contactati cel putin doi creditori diferiti pentru a obtine optiuni de imprumut personalizate. O rata chiar si cu 0,5% mai mica poate insemna economii mari in timp. Deoarece exista mai multi creditori dintre care puteti sa alegeti, luati in considerare optiunea de a apela la un broker de credite ipotecare pentru a gasi cele mai potrivite optiuni de imprumut. 

Obtineti aprobarea prealabila pentru a cumpara

Luati in considerare obtinerea aprobarii prealabile a imprumutului de la un creditor. Va fi necesar sa prezentati dovezi ale situatiei financiare actuale pentru a va evalua capacitatea de a rambursa imprumutul. Aprobarea prealabila poate dura intre 3-6 luni si arata ca sunteti eligibil sa solicitati un imprumut pana la o anumita suma.

Gasiti casa visurilor

In mod ideal, ar trebui sa gasiti un echilibru intre stilul de viata pe care il doriti si ceea ce va puteti permite intr-un mod confortabil. Concentrati-va pe elementele obligatorii pentru a prioritiza mai usor lucrurile care conteaza cel mai mult si, in mod obligatoriu, ramaneti la intervalul de pret stabilit. 

Vanzatorul unei proprietati va intocmi un contract de vanzare. In calitate de potential cumparator, inspectati mai intai proprietatea si discutati cu agentul imobiliar sau vanzatorul. Apoi, cereti sa vedeti contractul de vanzare. 

Obtineti ajutor de la un avocat sau birou notarial pentru a revizui contractul inainte de semnare. Serviciile unui expert juridic reprezinta cea mai buna modalitate prin care puteti evita greselile costisitoare. 

După ce ati gasit o proprietate care va place, cel mai recomandat este sa obtineti un raport de cladire realizat de un profesionist. Inspectia cladirii va include evaluarea problemelor structurale, umiditatea, siguranta electrica, costurile de intretinere sau eventualele reparatii. 

Cele mai citite articole