Spalarea panourilor fotovoltaice implica curatarea acestora pentru a elimina orice impuritati sau depuneri care pot afecta performanta sistemului. Aceasta poate include praf, frunze, mizerie si alte tipuri de contaminanti. O firma, spre deosebire de o persoana fizica va folosi tehnici si echipamente specializate pentru a curata panourile in mod eficient si sigur.

Ce avantaje asigura o firma prin serviciul de spalare panouri fotovoltaice

In primul rand, specialistii unei firme care asigura servicii de spalare panouri fotovoltaice verifica daca este nevoie de curatare, analizand gradul de acumulare de impuritati si gradul de pierdere de performanta. Apoi, vor alege metoda potrivita de curatare, in functie de tipul de impuritati si de tipul de panou.

Unele metode comune de curatare includ utilizarea apei sub presiune, curatarea cu solutii speciale si curatarea cu perii speciale. Apa sub presiune este utilizata pentru a elimina praful si alte impuritati usoare, in timp ce solutiile speciale sunt utilizate pentru a elimina depunerile mai dificile, cum ar fi mucegaiul. Periile speciale sunt utilizate pentru a curata zonele greu accesibile sau pentru a elimina depunerile cu aderenta mai mare.

Cele mai citite articole

Este important ca firma sa utilizeze tehnici si echipamente care nu dauneaza panourilor sau sa afecteze performanta acestora in timpul procesului de curatare. De asemenea, cei care asigura acest serviciu trebuie sa ia masuri de siguranta pentru a preveni accidentele atunci cand se lucreaza pe acoperis sau in alte zone inalte.

Dupa curatare, firma va verifica din nou performanta panourilor pentru a se asigura ca acestea functioneaza la capacitate maxima. Acest lucru se poate face prin masurarea puterii generata de panouri si prin compararea datelor obtinute cu datele anterioare.

In general, spalarea panourilor fotovoltaice este o etapa importanta in mentinerea performantei sistemului si in maximizarea randamentului energetic. O firma specializata poate oferi servicii de curatare profesionale si poate asigura ca panourile sunt curatate in mod eficient si sigur.

In plus, o firma de curatare poate sa spele panourile mai rapid si mai eficient decat o poate face o persoana fizica singura si poate oferi garantii pentru serviciile sale. 

Cele mai citite articole