Pentru că tot mai multe persoane care iubesc suc aRoma se întreabă care sunt beneficiile acestuia asupra organismului, acest articol prezintă efectele sucului de mere odată ajuns în sistemul digestiv şi până când este procesat. Sucul de mere este apreciat de foarte mult timp datorită beneficiilor sale fabuloase.

De ce este recomandat sucul aRoma?

Sucul de mere este considerat una dintre băuturile sănătoase din fructe cu numeroase beneficii. Acest suc de fructe versatil conține mulți compuși vegetali folosiți pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Profilul nutrițional bogat al acestei băuturi o face populară în întreaga lume.

Calitatea hidratantă a merelor este maximizată atunci când sunt stoarse. Acest suc delicios are polifenoli și flavonoizi cu efecte anti-cancer, antialergice și antiinflamatorii. Sucul poate sprijini sănătatea inimii, ameliora simptomele astmului bronșic, poate ajuta la scăderea în greutate și poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer.

Astfel, acest articol prezintă următoarele trei beneficii ale sucului de mere:

–                 Sprijinul sănătăţii inimii;

–                 Ameliorarea simptomelor de astm;

Cele mai citite articole

–                 Ameliorarea constipaţiei.

Sucul de mere poate sprijini sănătatea inimii

Merele sunt surse excelente de compuși vegetali, cum ar fi polifenoli și flavonoizi, care sunt benefici pentru sănătatea inimii. Un studiu afirmă că polifenolii pot preveni oxidarea colesterolului rău (LDL) și acumularea sa în artere.

Consumul de suc de mere prezintă efecte antioxidante și reduce riscul bolilor coronariene. Un alt studiu realizat de Universitatea Federală din Santa Catarina a constatat că aportul de suc de mere a îmbunătățit peroxidarea lipidelor și statusul antioxidant în serul sanguin.

Sucul de mere este bogat în potasiu. Mineralul este crucial pentru menținerea sănătății inimii. Potasiul este un vasodilatator care poate ajuta la scăderea stresului asupra vaselor de sânge și la reducerea tensiunii arteriale. Prin urmare, sucul de mere poate reduce riscul bolilor de inimă.

Sucul de mere poate ameliora simptomele astmului

Sucul de mere are proprietăți antiinflamatorii și antialergice care pot ajuta la ameliorarea simptomelor astmului. În plus, polifenolii din suc joacă un rol semnificativ în stimularea sănătății pulmonare și reducerea riscului de boli pulmonare. S-a dovedit prin cele mai recente cercetări că persoanele care consumă suc de mere în mod regulat pot avea funcții pulmonare mai bune.

Sucul de mere ajută la prevenirea constipaţiei

Constipația este o problemă severă de sănătate care apare atunci când intestinul gros absoarbe prea multă apă. Merele conțin sorbitol care oferă o soluție la această problemă. Când această substanță ajunge în intestinul gros, atrage apă în colon. În acest fel, face scaunul mai moale și ușor de eliminat. Pentru persoanele care se confruntă cu constipaţie cronică, sucul de mere este un adjuvant natural ideal, care va duce încă de la primele administrări, la ameliorarea simptomelor.

Toate aceste motive fac că sucul de mere să fie o alegere excelentă pentru toate persoanele, iar beneficiile nu se opresc cu siguranţă aici. Includerea sucului de mere în dietă este cu siguranţă cea mai bună opţiune pentru o sănătate generală bună.

Cele mai citite articole