Acoperisul indeplineste functii esentiale, cum ar fi aceea de a proteja impotriva agresiunilor externe. De aceea, renovarea acoperisului este necesara atunci cand acoperisul este vechi, are un defect de izolatie, probleme grave de infiltrare a apei sau cand izolatia termica s-a deteriorat. Efectuarea lucrarilor de hidroizolatii  a unui acoperis pentru o terasa este o operatiune tehnica care necesita expertiza unui profesionist. In functie de tipul de acoperis si de starea acestuia, profesionistul va putea indruma catre cea mai potrivita solutie.

Sfaturi pentru alegerea solutiei potrivite pentru acoperisuri

Exista diferite membrane si acoperiri de impermeabilizare, principalele fiind:

Hidroizolatie cu membrana bituminoasa

Membranele bituminoase sunt alcatuite dintr-o armatura acoperita cu bitum si sunt disponibile sub forma de rola sau fixate mecanic. Acest tip de impermeabilizare este un sistem economic si rapid de instalat, care poate fi aplicat pe toate tipurile de acoperisuri, inclusiv pe acoperisurile verzi.

Membranele bituminoase de impermeabilizare sunt disponibile intr-o gama larga de membrane inovatoare si ecologice.

Hidroizolatii pentru asfalt

Cele mai citite articole

Asfaltul este un material multifunctional, un produs complet impermeabil si durabil care protejeaza structura. Izolatia cu asfalt se toarna la cald pe suprafata acoperisurilor plate. Se aplica pe elementele portante sau pe substratul izolator cu ajutorul unei mistrii.

Datorita durabilitatii sale de neegalat, poate gazdui o multitudine de elemente si echipamente de acoperis, cum ar fi gradinile de legume urbane sau panourile fotovoltaice.

Impermeabilizare cu membrana sintetica

Fie ca este vorba de o membrana din EPDM, PVC sau TPO, instalarea unei membrane sintetice de impermeabilizare se adapteaza perfect si discret la toate elementele portante (beton, otel, lemn) si la toate formele de acoperis. Hidroizolatiile sintetice se instaleaza, in general, prin fixare mecanica pe substrat, uneori cu ajutorul unui adeziv specific fiecarei membrane.

Usoare si rezistente, acestea sunt disponibile intr-o gama larga de culori.

Cele mai citite articole