Daca in trecut, aparatul dentar era evitat din cauza dimensiunilor mari pe care le avea si care ii determina pe cei din jur sa faca glume pe seama acestuia, in prezent, acesta a devenit aproape o moda, care este abordata atat de copii, cat si de adulti. 

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar se adreseaza tuturor celor care isi doresc dinti drepti, corect aliniati, deci un zambet frumos si sanatos, dar si celor care se confrunta cu o muscatura incorecta, ce poate duce la aparitia durerilor. Varsta nu este un criteriu de care se tine cont in realizarea acestui tip de tratament stomatologic, insa este important de retinut ca indreptarea dintilor de la o varsta frageda este mult mai eficienta decat la varsta adulta. 

Deoarece nevoile fiecarui pacient sunt diferite, la fel cum sunt si preferintele acestora, aparatele dentare sunt disponibile intr-o varietate de forme si modele, astfel incat tratamentul sa fie unul eficient, dar si confortabil pentru pacienti. 

Totusi, alegerea aparatului dentar se face de medicul stomatolog impreuna cu pacientul, tinand cont de preferintele acestuia. Astfel ca, in functie de fiecare caz, pot fi alese urmatoarele tipuri de aparat dentar: 

Aparat dentar invizibil 

Cele mai citite articole

Desi nu mai este vazut ca un defect, unii oameni isi doresc ca acesta sa nu fie vizibil, pentru a nu atrage atentia interlocutorilor sai. Drept urmare, cea mai potrivita solutie este alegerea unui aparat dentar aproape invizibil, lucru posibil datorita evolutiei tehnicii medicale si medicinei stomatologice. 

Chiar si acestea sunt disponibile in mai multe modele, cum ar fi aparat dentar din safir/ ceramic, aparat dentar invizibil lingual, care este montat in spatele dintilor si astfel nu va fi observata purtarea lui si aparate dentare sub forma de alignere transparente, care sunt mobile. Unul dintre cele mai moderne si eficiente solutii este aparatul dentar Spark, un aparat dentar revolutionar, confortabil si care nu presupune restrictii alimentare sau schimbarea stilului de viata. 

Aparatul dentar fix 

Acestea sunt cele mai populare tipuri de aparat dentar, cel metalic fiind, de asemenea, cunoscut de toti oamenii, indiferent daca au purtat sau nu un astfel de dispozitiv stomatologic. Acest tip de aparat dentar este cel mai potrivit mai ales in cazurile mai complexe, pentru corectarea pozitiei dintilor si malocluziei (muscaturii), fiind si mai accesibile din punct de vedere al costurilor. 

Prin urmare, exista o serie de criterii de care oamenii tin cont atunci cand sunt nevoiti sa urmeze un tratament cu aparat dentar. 

Cele mai citite articole