Oferta foarte bogata de ceasuri de mana la momentul actual pe piata ofera cumparatorilor posibilitatea de a investi intr-un astfel de accesoriu ideal pentru a practica sport, pentru a merge la serviciu, la evenimente sau pentru a merge la plaja. Cei care doresc sa poarte ceasul la plaja sau sa nu se teama la cea mai mica ploaie care ii prinde nepregatiti trebuie sa stie cum pot alege ceasul perfect pentru plaja.

Rezistenta la apa – cel mai important criteriu de a alege ceasuri pentru plaja

Un ceas potrivit pentru plaja trebuie sa fie rezistent la apa, pentru ca nimeni nu se duce la plaja fara sa intre in mare sau in piscina, in functie de caz. Marcajele care fac referire la rezistenta la apa arata de tipul 5/ 10/ 20 ATM sau 50, 100 sau 200 M. Valoarea ATM exprima atmosferele, adica presiunea statica exercitata de coloana de apa la o adancime de 50 de metri. Practic, marcajul 5 ATM si 50 M sunt echivalente, pentru ca o atmosfera echivaleaza cu  zece metri.

Acum ca aceste valori sunt pe deplin intelese, intervine o alta problema. Daca pe ceas scrie ca rezista la 5 ATM, iar utilizatorii intra intr-o piscina cu apa, acestia se intreaba de ce intra apa in el. raspunsul este simplu: presiunea de 5 atmosfere se inregistreaza la o adancime de 50 de metri cand asupra ceasului actioneaza doar presiunea statica. Atunci cand utilizatorii intra in apa si inoata sau nu stau nemiscati, pe langa presiunea statica actioneaza si presiunea dinamica.

Aspectele de natura estetica pentru a alege ceasul perfect pentru plaja

Culoarea ceasului este un aspect important de care utilizatorii trebuie sa tina cont atunci cand il aleg. Specialistii le recomanda acestora fie sa aleaga un ceas cu o curea de silicon de culoare albastra, turcoaz, galbena sau portocalie (culorile marii, cerului sau apusului ori rasaritului de soare), fie sa aleaga un ceas din otel inoxidabil neplacat, argintiu. De asemenea, exista pe piata si ceasuri a caror carcasa este realizata din diversi polimeri rezistenti la apa.  In niciun caz nu se recomanda achizitionarea unui ceas cu o curea de piele, deoarece apa sarata ii va scurta durata de viata.

Concret, cum isi pot alege cumparatorii ceasul potrivit de mers la mare?

Cei care doresc sa mearga la mare si sa stea linistiti in privinta alegerii facute dn punct de vedere al ceasului achizitionat sunt sfatuiti sa aleaga un ceas cu o rezistenta la apa de cel putin 20 atm, de preferat cu remontoar cu filet, un ceas cu o carcasa rezistenta la apa, cu o curea din otel inoxidabil sau silicon de cea mai buna calitate.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!