În filmele americane și în multe poze pe rețelele de socializare, se pot vedea cum persoane camuflate din cap până în picioare, ce par adevărați soldați, cu arme și echipament adecvat se războiesc pe un teren special amenajat, de parcă ar fi într-o operațiune antitero de amploare. Gloanțele lor nu sunt adevărate, ci sunt niște bile de plastic, iar jocul se numește Airsoft și a căpătat o popularitate din ce în ce mai mare în ultimii ani.

Puști mitralieră și snipere, pentru pasionații 

Înainte de a începe primul joc, sunt importante câteva aspecte, iar primul dintre ele ar fi ce arme Airsoft ar fi cele mai potrivite. 

Mulți oameni își doresc încă din copilărie să fie soldați adevărați, pentru a salva lumea, ferind-o de răufăcători. Pe lângă alternativa vestitelor jocuri pe calculator cu împușcături, de genul Counter Strike, varianta reală – Airsoft, este de departe mult mai potrivită, pentru a simți adevărații fiori ai pericolului pe șira spinării.

Cele mai citite articole

Armele sunt cele care fac ca experiența să fie una de neuitat. Pot fi alese mitraliere de suport, pistoale airsoft, mitraliere și puști de asalt, puști mitralieră, puști pentru lunetiști (sniper) și puști shotgun, pentru că armele sunt replici 1:1 ale celor adevărate. Preferințele jucătorilor sunt cele care fac diferența.

Tocmai pentru că aceste replici sunt unele care aduc destul de mult cu cele adevărate și pentru că, în mâini nepotrivite și neavizate pot provoca daune, le este interzis minorilor să le achiziționeze, conform legii. De asemenea, ele nu pot fi folosite în afara terenului special amenajat, mai precis, un jucător nu are voie să folosească arma pe stradă sau în alte locuri publice.

Echipamentul protejează de accidentări grave

Înainte de această experiență a jocului de airsoft, oamenii își pun întrebarea dacă împușcăturile armelor cu bile dor. Răspunsul este da, dor, unii jucători spunând că durerea este asemănătoare cu înțepătura unui țânțar, alții declarând că se apropie mai degrabă de cea provocată de o viespe. Dar tot utilizatorii sunt cei care spun sus și tare că experiența jocului este atât de interesantă, încât toate durerile și neplăcerile vor dispărea ca prin farmec, adrenalina ridicată contribuind din plin la această alinare.

În orice joc de airsoft, este foarte important echipamentul. Dacă nu este purtat corespunzător, de exemplu dacă ochelarii lipsesc, există posibilitatea ca oponenții să poată provoca accidente grave. Ochii trebuie protejați poate cel mai bine, pentru a nu exista riscul de răni grave și ireversibile.

Recomandările profesioniștilor în materie de Airsoft sunt următoarele:

  • înainte de a participa la un astfel de joc, este bine ca doritorul să ia parte de câteva ori în calitate de spectator, pentru a-și putea însuși lucrurile de bază, legate de strategie, folosirea armelor, desfășurarea jocului;
  • echipamentul de protecție se achiziționează în urma discuțiilor cu jucătorii experimentați, pentru a nu exista suprize neplăcute. Până la urmă, experiența este cea care oferă cele mai relevante informații;
  • este important ca arma să i se potrivească „mănușă” utilizatorului, adică să nu fie nici prea sofisticată, pentru că în acest mod poate fi îngreunată misiunea de urmărire și de tragere, dar nici prea simplă, pentru că există riscul ca oponenții să fie mult mai bine dotați, cu echipamente avansate, iar jocul poate fi pierdut cu ușurință.

Cele mai citite articole