Una dintre cele mai apreciate tipuri de supe, atat de catre copii, cat si de varstnici, este supa de pui cu galuste. Aceasta supa este foarte usor de preparat si este ea insasi foarte usoara, nu are multe calorii si, daca galustele sunt moi si pufoase, preparatul va face furori printre invitati sau printre membrii familiei.
Supa de pui cu galuste este o idee foarte buna pentru masa de pranz, indiferent de anotimp, de numarul de invitati si de preferintele acestora. In cel mult o ora si jumatate, o supa de pui ca la tara, cu galuste delicioase, este gata sa fie sorbita cu nesat de toti cei invitati la masa.
Care sunt ingredientele necesare pentru supa de pui cu galuste?
Pentru o supa de pui cu galuste suficient de mare pentru toata familia, chiar si pentru mancaciosii care mai cer o portie, sunt necesare urmatoarele ingrediente: 3 cepe mari, 3 morcovi, un pui La Provincia, un pastarnac, o telina, sare, o legatura de patrunjel, doua oua, 120 de grame de gris, o lingura de ulei, putin praf de copt pentru galuste. In supa de pui cu galuste nu se adauga cartofi.
Preparata cu carne de pui crescut natural, gustul este nemaipomenit, fiind un remediu excelent pentru raceala. Un sfat al marilor maestri bucatari este ca supa de pui cu galuste sa ramana limpede, sa se spumeze des si sa fie preparata la foc mic.
Cele mai citite articole
Modul de preparare al supei de pui cu galuste
Desi supa de pui cu galuste este, de cele mai multe ori, o provocare chiar si pentru cele mai experimentate gospodine, intrucat nu intotdeauna galustele ies moi si pufoase, aceasta este o varianta de antreu ideala. In cazul in care galustele nu ies suficient de moi si de pufoase sau, dimpotriva, sunt atat de moi incat se imprastie in toata oala, gospodinele au posibilitatea de a le scoate pe spumiera si de a incerca sa le prepare din nou.
Pentru supa de pui cu galuste se folosesc atat aripile, cat si spatele, pieptul si pulpele, toate trebuind curatate si transate in bucati de dimensiuni potrivite.
Carnea de pui se pune la fiert intr-o oala mare, se ia spuma si se lasa pana se inmoaie. Intre timp, se curata si se taie legumele in cubulete de marime potrivita, se adauga peste carne la fiert si se lasa pana se inmoaie. Eventual, se poate completa supa cu cateva cani de apa.
Spre final, se prepara galustele. Acestea trebuie sa fie de marime potrivita si suficient de moi pentru a fi pe placul invitatilor. Compozitia pentru galuste se prepara din cele 2 oua si gris impreuna cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Se amesteca totul bine si se lasa putin sa se odihneasca, pana cand se obtine o compozitie suficient de tare incat sa stea in lingura, iar consistenta sa fie asemanatoare cu cea a unei smantani mai groase.
Galustele se formeaza cu lingura si se pun cu grija in apa in care fierbe supa (care nu trebuie sa fiarba in clocot), dupa care se toarna cateva linguri de apa rece, atunci cand ies la suprafata. Cand galustele sunt gata, supa poate fi luata de pe foc.