Situat la sud-vest de  Cap Bon  in Tunisia, Hammamet este considerata una dintre cele mai frumoase statiuni de pe litoral din tara. Desi a devenit o destinatie populara si vizitata pe scara larga, Hammammet a reusit intotdeauna sa-si pastreze latura autentica. Orasul are nenumarate atractii la fel de remarcabile unele ca altele. 

Fie ca visezi la un sejur lenes la marginea unei plaje paradistice sau la o excursie sub semnul descoperirii, Hammamet se va ridica la inaltimea asteptarilor tale daca iti cumperi un charter Hammamet. Aceasta statiune de pe litoral iti va permite sa te scufunzi in dulceata vietii tunisiene.

Bucuriile plajei 

Hammamet este mai presus de toate o destinatie populara de plaja. Oamenii vin aici pentru a face plaja dar si pentru a practica tot felul de activitati nautice. Se recomanda plaja publica, dar si pe cele ale hotelurilor precum plaja Clubului Omar Khayam sau Tui Magic Life Club Africana.

Fa-i un tur al Medinei

Medina iti permite sa admiri comorile arhitecturii tunisiene din secolul al XV-lea. Iti va placea sa te pierzi pe aleile orasului vechi care ofera putina prospetime pe timpul verii. Desigur, nu uita sa aduci inapoi suveniruri locale precum o chechia (palarie traditionala, o foula (patura) sau ceramica. 

Kasbah

Kasbah din Hammamet dateaza din secolul al XIII-lea. Acest fort arab retraieste cu muzeul sau orele de glorie ale orasului. De asemenea, te poti bucura de o panorama superba a Medinei. 

Vila Dar Sebastian

Aceasta vila este acum un centru cultural pe care il poti vizita, dar in care poti participa si la multe festivaluri, mai ales vara. Construita in 1927-1932 intr-un parc de 17 ha, Dar Sebastian are o legatura speciala cu Romania. Legatura este data de cel care a si gandit vila, romanul George Sebastian. Acesta din urma a fost uimit de lumina si culorile din Hammamet, care era inca doar un mic oras de pescari si se hotaraste sa constuiasca vila. Gustave Flaubert, Guy de Maupassant, André Gide, Georges Sebastian, Jean Cocteau, Winston Churchill, Eisenhower, Sophia Loren si Oscar Wilde sunt personalitati care au ajuns in vila romanului George Sebastian.

Marea moschee din Hammamet

Aceasta moschee din secolul al XV-lea este situata in inima Medinei. Doar musulmanii pot intra in ea, dar altfel poti admira in continuare arhitectura sa maura. 

Yasmine-Hammamet, cartierul la moda

Daca vrei mai multa modernitate, mergi la Yasmine-Hammamet. Intre cazinou, magazine si malul apei, acest port te va distra. Poti bea un cocktail in timp ce admiri barcile cu panze ancorate sau chiar te poti relaxa cu un tratament de talasoterapie. 

Ruinele lui Pupput

La cativa kilometri de centrul istoric al orasului Hammamet, ruinele din Pupput te duc inapoi in secolul al V-lea i.Hr. 

Nabul

La 10 km de Hammamet, orasul Nabeul merita ocol pentru farmecul si maiestria sa. Poti merge la cumparaturi acolo, dar nu ezita sa vizitezi muzeul sau arheologic.

Daca Hammamet este un oras vibrant si foarte plin de viata vara, sa stii ca iarna se transforma intr-un adevarat oras fantoma. Doar centrul orasului si zona de nord raman destul de populate, ele fiind locuite de localnici.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!