Cele mai căutate accesorii digitale în 2021
Trăim într-o societate în care dispozitivele digitale sunt la mare căutare. 59, 5 % din populația Globului este conectată la internet, iar 92, 6% din acest procent (4, 32 de miliarde de persoane) accesează conținutul online de pe dispozitive mobile. Astăzi este posibil să vezi filme, să desfășori conferințe video sau să te joci jocuri pacanele online la orice oră și aproape din orice loc te afli.
În România, de exemplu, 53, 96% dintre oameni se conectează de pe mobil, în timp ce 44, 88% o fac de pe desktop și 1, 16% de pe tabletă. Automobilele și locuințele sunt dotate cu tehnologie digitală, IoT fiind unul dintre conceptele de baza ale viitorului. Din 2016 și până în prezent, procentul de creștere a dispozitivelor inteligente ce se conectează prin IoT a fost de 200%. În cele ce urmează vom discuta despre cele mai căutate (și la modă) accesorii digitale în 2021!
Transformarea digitală a societății moderne
Iot (Internet of Things) este tehnologia care a acaparat piața digitală, cu o creștere masivă, atât pe partea de CIoT (Consumer Internet of Things), cât și pe cea industrială – IIoT. În 2021, peste 46 de miliarde de dispozitive sunt conectate prin intermediul IoT. Iar prognoza este de creștere cu 24% în fiecare an, în următorii ani.
Dispozitivele dotate cu tehnologie AR/VR (realitate augmentative/realitate virtuală) beneficiază și ele de o expunere foarte bună în rândul utilizatorilor. Experiența oferită schimbă perspectiva asupra modului în care utilizatorul interacționează cu interfața de lucru, așa cum este în cazul jocurilor de sloturi 777, oferindu-I acestuia un nou nivel de interacțiune. Dezvoltarea pieței digitale este în plină expansiune, cu o creștere anuală de 23% și cu o țintă de 3, 3 trilioane de dolari până la finalul anului 2025.
Digitalizarea va aduce un aport de peste 100 de trilioane de dolari la economia globală în următorii ani (2021-2025). Inteligența artificială (AI) va fi prezentă în peste 90% dintre aplicațiile care vor fi lansate în intervalul următor. Stocarea informațiilor în sistemele inteligente Cloud au crescut de la 10% (în 2017) până la 70% (în 2019).
Cele mai citite articole
Până în 2022, peste 70% dintre platformele online vor fi dotate cu tehnologie inteligentă (non-umană), ceea ce va transforma complet modul de interacțiune dintre om și mașină. În acest moment, 89% dintre utilizatori au raportat o experiență negativă la interacțiunea cu factorul uman. 63% dintre cei care au interacționat cu un serviciu de tip bot s-au declarat satisfăcuți de experiența oferită.
Zonele de servicii (95%), servicii financiare (93%), servicii medicale și de îngrijire (92%) sunt orientate către digitalizare. De exemplu, pe fondul crizei sanitare, serviciile de asistență medicală de la distanță, a crescut de la 11% la 76%. Între 50% și 60% dintre serviciile bancare ce implică asistență umană în acest moment vor fi automatizate în viitor prin implementarea tehnologiei AI.
Samsung (820 de patente), LG (524 de patente), Huawei (490 de patente), Qualcomm (485 de patente) și Sony (479 de patente) sunt cele mai active branduri în zona IoT, de exemplu. Dispozitivele digitale dotate cu tehnologie inteligentă sunt din ce în ce mai prezente în viața noastră, așa că se poate spune că omenirea este pregătită să facă pasul către marea digitalizare.
Top dispozitive și accesorii digitale în 2021
Nu este doar la modă să ai un accesoriu digital (ceas inteligent, căști, boxă portabilă, etc) ci este și o modalitate excelentă de a te conecta instant la internet (telefonul mobil sau tabletă) și de a beneficia de o multitudine de avantaje din numai câteva atingeri. Iată și care sunt cele mai căutate accesorii digitale în acest an:
- Ceasurile inteligente Mobvoi Ticwatch – dotate cu display-uri HD, sistem de procesare Qualcomm Snapdragon și tehnologie Wear OS Google, aceste ceasuri inteligente îi oferă utilizatorului o experiență completă. Ușoare (aproximativ 30-35 de grame) și rezistente (policarbonat), aceste smartwatch-uri sunt perfecte pentru persoanele active.
- Samsung Galaxy Buds – căști wireless, cu funcție de reducere a zgomotului (99% din sunetele de fundal), funcție Voice Detect, sunete realiste 360 Audio Dolby Head Tracking, Auto Switch și opțiunea Buds Together, acest dispozitiv le conferă sunetelor calitate profesională, oferindu-i utilizatorului o experiență unică.
- Fitbit Charge 4 – dotată cu o baterie a cărei rezistență este de până la 7 zile, această brățară de fitness monitorizează modul de viață al utilizatorului (ritmul cardiac, caloriile consummate, pașii făcuți, modul de somn), ajutându-l și cu o funcție GPS integrată avansată.
- UE Megaboom – boxă wireless portabilă, cu rază de acoperire de până la 45 de metri, baterie care rezistă până la 20 de ore de redare continuă și sunete 360°.
- Logitech C920s – cameră web Full HD, 1080/30 fps, funcție de corectare a luminii și compatibilitate extinsă cu o serie de dispozitive, inclusiv tablete și Xbox.
- Drona DJI Mavic Air 2 – sistem avansat de filmare 4K cu o cameră de 48 MP, rază de acoperire de 6 kilometri, sistem de urmărire a obiectelor și capacitate de zbor de până la 34 de minute.
Viața noastră se desfășoară într-o lume din ce în ce mai digitalizată, în care o parte din activitățile zilnice pot fi efectuate de către dispozitivele inteligente. Acest lucru înseamnă că oamenii se vor putea bucura de experiențe noi și interesante, care le vor permite să descopere un stil de viață mult mai reconfortant și, de ce nu, să își prelungească existența, grație acestor accesorii digitale inteligente.