Chiar daca nimeni nu crede ca ar putea fi vreodata spionat de cineva, exista situatii in care descoperim ca au fost dezvaluite imagini sau informatii clasificate care ne-ar putea afecta reputatia. De obicei vizati sunt oamenii de afaceri cunoscuti, persoane publice precum politicienii sau persoanele care sunt implicate intr-un proces la un moment dat in viata.

In cazul in care o persoana banuieste ca este spionata, este bine sa fie inarmata cu detectoare camere.

Care sunt principalele tipuri de detectoare de camere existente pe piata?

In functie de model, detectoarele de camera pot identifica microfoane spion, camere video sau un telefon mobil. In functie de model si in functie de forma, detectoarele pot arata ca un laptop sau ca o servieta. Insa, exista si modele mai discrete, sub forma de stilou, sub forma de card, stick USB sau breloc.

Cum functioneaza un detector de camera?

Inainte de alege un detector de camera trebuie sa stim cum functioneaza acesta din urma. Principalele caracteristici de retinut sunt urmatoarele:

Frecventa de acoperire

Intai si intai, de mentionat este faptul ca un dispozitiv nu poate detecta toate frecventele utilizate in spionaj. Exista numai putin de 25 de miliarde de astfel de frecvente si un detector de camera are posibilitatea de a detecta doar zeci de mii de frecvente. Drept urmare, ar trebui ales un dispozitiv  cu o acoperire cat mai mare cu putinta.

Modelele profesionale sunt cele care acopera frecvente mai mari si semnale mobile precum 2G, 3G, 4G sau 5G, Bluetooth sau Wi-Fi.

Detectare precisa

Precizia este oferita de filtrele de semnal si de setarea nivelului de sensibilitate.

Filtrele sunt cele care pot sa separe semnalele emise de dispozitivele spion de alte semnale produse de alte dispozitive precum unde radio sau cu microunde. Detectoarele de camera cu microprocesor sunt recomandate in acest caz deoarece pot identifica si separa mai precis tipul de semnal si le marcheaza pe cele care nu prezinta pericol.

Reglarea sensibilitatii. Astfel, se va detecta puterea semnalului transmis si se va oferi cea mai precisa locatie cu putinta a camerei spion. Cu cat acest nivel de sensibilitate este mai ridicat, cu atat se va identifica mai rapid sursa cautata. Pentru o precizie mai mare se va regla nivelul de sensibilitate.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!