Focurile de artificii sunt un moment de pura emotie. Amintiri din copilarie, explozie de culori pe cer, trosnituri si explozii. Focurile de artificii sunt un spectacol deosebit de asteptat de cei mici, dar si de cei mari. Dar din ce sunt facute artificiile si cum functioneaza? Specialistii in articole pirotehnice iti explica functionarea si implementarea unui foc de artificii.

Divertisment plin de lumina, un foc de artificii necesita o implementare studiata, fie la nivelul alegerii locului de lansare, cat si la nivelul starii sale de functionare. 

Exista firme si site-uri care iti ofera produse pirotehnice pentru toate spectacolele tale publice sau private. Si te sfatuieste cu privire la cum sa pastrezi artificiile pana la data programata, starea lui de functionare si instructiunile de siguranta. Urmand pasii urmatori, petrecerea si spectacolul tau pirotehnic va avea doar mai mult succes.

Cum functioneaza un foc de artificii?

Artificiile sunt un amestec inteligent de mai multe substante care produc o explozie de culori atunci cand sunt supuse la temperaturi ridicate. Principiul de baza al tuturor artificiilor se bazeaza pe procesul de ardere a celebrei pulberi negre.

Aceasta pulbere neagra, numita si praf de pusca, a fost descoperita in China cu aproximativ un mileniu in urma. Compusa din 3 ingrediente cheie, sulf si carbune care vor servi drept combustibil si nitrat de potasiu care va prelua rolul de oxidant, pulberea este elementul esential al oricarui incendiu pirotehnic. Odata ce aceste 3 ingrediente intra in contact, are loc explozia.

Cele mai citite articole

Focurile de artificii sunt o combinatie foarte atenta a acestor 3 elemente despre care am amintit mai sus. Pulberea neagra plasata la baza bombei va permite proiectilului sa fie expulzat in aer. O a doua incarcatura de pulbere neagra este plasata in interiorul proiectilului. 

Odata ce bomba a atins inaltimea maxima, o siguranta va atinge pulberea, ceea ce va provoca o explozie uriasa. Efectele exploziei sub forma de scantei produc timp de cateva minute un magnific foc de artificii.

In zilele noastre, tehnica a evoluat foarte mult in ceea ce privesc artificiile. Exista o serie de efecte pirotehnice care coplesesc spectatorii cu efectele lor izbitoare si se creeaza adevarate spectacole de artificii.

Pirotehnica de astazi permite pirotehnicienilor sa produca performante reale. Exista, de asemenea, artificii ambalate in cutii mici pentru uz personal. Aceste artificii de facut acasa sunt foarte usor de utilizat si sunt complet sigure pentru utilizatori si natura.

Depozitarea unui foc de artificii este, de asemenea, foarte important de luat in considerare. In asteptarea datei diferitelor tale spectacole, artificiile trebuie protejate de orice umiditate. In caz contrar, starea lor de functionare poate fi grav afectata. 

Profita de produse pirotehnice de calitate si urmeaza sfaturile pentru cel mai frumos divertisment.

Cele mai citite articole