Când piața este plină de fructe trebuie neapărat să pui câteva și la borcan ca să te bucuri oricând de un desert făcut în casă, cu aromă de copilărie.

La început, prepararea unui gem poate să pară ceva ce numai o bunică dedicată ar putea să facă, însă te asigurăm că este mai simplu decât crezi. Dacă ești utilizator Thermomix gemul tău este gata în câteva minute și nu trebuie să îți faci griji că vei arde bunătate de fructe. Totuși, sunt câteva aspecte care necesită întreaga ta atenție.

În acest articol vom prezenta cum prepari gem la Thermomix, îți vom arăta o rețetă pe care trebuie să o încerci și îți vom oferi câteva informații delicioase despre comoara din borcan.

Ce trebuie să știi înainte să prepari gem la Thermomix

Nu odată utilizatori ai aparatului Thermomix s-au confruntat cu un mic dezastru culinar când au încercat să prepare gem acasă.

Cea mai întâlnită problemă este că spuma gemului insistă să iasă din aparat și să se împrăștie peste tot.

Ca să eviți acest lucru pune deasupra bolului vasul Varoma și păstrează o temperatură de maxim 100°C. Spre deosebire de alte preparate la Thermomix care se fac fără atenția ta totală, gemul este un pic mai pretențios. Încearcă să îți rezervi puțin timp când îl prepari și stai lângă Thermomix ca să te asiguri că spuma nu își face de cap.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont, este să nu pui o cantitate mai mare decât cea din rețetă. Bolul Thermomix-ului are capacitatea sa, iar când pui mai mult decât este indicat și mai se și umflă riști să faci puțină mizerie în bucătărie.

Timpul de preparare al gemului la Thermomix poate să difere în funcție de fructele alese. Unele fierb mai repede, altele sunt mai zemoase, deci este bine să pui puțin din gemul obținut deoparte ca să se răcească, iar astfel vei putea verifica dacă ai obținut textura dorită sau dacă trebuie să mai îl fierbi încă puțin.

Rețete pentru gem la Thermomix pe GoostoMix

Fie că vrei să prepari un gem tradițional cu zahăr sau unul fără, pe GoostoMix găsești cu siguranță o rețetă potrivită pentru tine.

Dacă ai copii poți să prepari gem îndulcit cu suc de mere la Thermomix, sau dacă vrei un gust inedit, poți alege rețeta pentru dulceață de portocale publicată pe platforma GoostoMix.

Una dintre cele mai îndrăgite rețete de pe GoostoMix este cea de gem de căpșuni la thermomix. Se prepară ușor, iar rezultatul este aromat și extrem de gustos. Ca să îl prepari ai nevoie de:

  • 700 g căpșune proaspete,
  • 15 g amidon de porumb,
  • 100 g zahăr vanilat preparat la Thermomix,
  • 300 g apă.

Acest gem se consumă în cateva zile de la preparare. Este bun pus pe pâine cu unt, în prăjituri, clătite sau gogoși, dar și simplu.

Preparate simple și gustoase la Thermomix

Pe lângă rețetele cu gem, pe GoostoMix găsești o mulțime de alte bunătăți, printre care rețete tradiționale românești adaptate la Thermomix, rețete pentru pâine, tocănițe, dar și preparate internaționale cu ingrediente inedite. 

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!