Gândește-te la fiecare casă sau apartament în care ai locuit! Câte dintre ele aveau uși albe? Probabil cele mai multe. Foarte rar găsești locuințe cu uși interioare în nuanțe îndrăznețe, neutre sau chiar de culoarea naturală a lemnului.

Lucrurile nu ar trebui să fie așa. Nu trebuie să te rezumi la ușile de interior din locuința ta doar ca la niște elemente funcționale, care îți permit să intri și să ieși dintr-o cameră. Ele sunt mai mult decât atât. O ușă poate fi o pată de culoare, un punct de atracție într-o cameră sau o surpriză plină de culoare când o închizi pe cealaltă parte. Poate fi elementul forte al unei camere care nu iese cu nimic în evidență.

Iată cinci opțiuni de culoare pentru ușile de interior!

1.Uși negre

Ușile interioare de culoare neagră pot fi o opțiune elegantă care contrastează plăcut cu pereții albi ai camerelor, cu colecția de cărți colorate din vitrină și cu covoarele de epocă.

Nu te feri de ușile interioare negre! Ele pot adăuga o eleganță aparte și pot face, totodată, un spațiu să pară modern.

2. Uși verzi

Cei care se feresc de ușile negre și albe într-un spațiu alb, neutru, se pot orienta către uși interioare într-o nuanță verde; un verde cald și liniștitor.

Cele mai citite articole

O ușă de culoare verde pal, culoarea oului de rață, se va asorta perfect atât cu pereții albi, cât și cu culoarea lemnului natur, care se poate regăsi în culoarea parchetului, dar și cu alte nuanțe de verde, care se pot regăsi în plantele din locuință. 

3. O culoare îndrăzneață care transformă ușa într-un element arhitectural cu impact

O ușă nu trebuie să fie aleasă la finalul etapei de reabilitare, după ce ai terminat de aranjat toată casa. Ușile interioare pot servi ca un element arhitectural de mare impact vizual într-un spațiu. Ele sunt primul și ultimul lucru pe care îl vezi când intri/ieși într-o/dintr-o cameră și, de aceea, merită o atenție specială. Alege uși cu design unic și în culori profunde și bogate.

De exemplu, o ușă interioară de culoare albastru-verde, asemănătoare cu culoarea penelor de păun, adaugă o notă sofisticată unei uși în stil olandez, dintr-o bucătărie albă, în stil clasic. 

4.Când să alegi ușile albe

Există totuși un motiv pentru care ușile albe sunt întâlnite în peste 90% din locuințe: albul este clasic și lasă restul unei camere să fie în centrul atenției. Important este, desigur, să alegi exact nuanța potrivită de alb. Îți sugerăm să arunci o privire la porta doors preturi.

Designerii de interior ne sfătuiesc să optăm pentru uși albe într-un interior care abundă în culori și stiluri arhitecturale îndrăznețe. În astfel de caz, ușile albe vor rămâne elemente neutre și nu „vedetele” din locuință. 

Chiar și când alegi uși interioare albe într-o casă în care predomină deja culoarea albă, este de dorit să creezi un anumit contrast. În acest caz, poți alege ca ornamentele ușilor să fie într-o altă nuanță de alb decât pereții sau chiar toată suprafața ușilor să fie de un alb mai închis sau mai neutru decât albul pereților.

Sau dacă ai optat pentru pereți de culoare gri, atunci niște uși de culoare albă se vor potrivi perfect.

Cele mai citite articole