Una din cele mai mari preocupări ale părinţilor este siguranţa copiilor şi modul în care aceştia sunt îngrijiţi în lipsa lor. Dacă bunicii nu sunt mai aproape sau nu sunt suficient de bine şi de sănătoşi încât să aibă grijă de nepoţeii lor, părinţii sunt nevoiţi să angajeze o bonă. Pentru că puţine sunt bonele care au calificare şi cursuri de specialitate, care pot prezenta încredere, părinţii pot opta pentru achiziţionarea şi folosirea unei camere spion ascunsă în jucăriile copilului său în diferite obiecte de prin cameră.

Din păcate, din ce în ce mai multe situaţii se dovedesc a fi periculoase pentru cei mici care fie sunt agresaţi verbal, fizic sau emoţional de bone, fie, mai rău, li se dau unele medicamente de natură să îi adoarmă sau să îi “liniştească” în lipsa părinţilor. Opţiunea de a lăsa copilul cu o dădacă trebuie să fie însoţită de opţiunea de a investi într-o cameră spion. Din acest motiv, este importantă aceasta achiziţie şi luarea unor decizii imediate de către părinţi.

Când este nevoie de supravegherea bonei copilului?

Supravegherea bonei copilului necesară în absolut orice situaţie, mai ales dacă bonă este o persoană străină adusă în casă, dar şi dacă este un membru al familiei mai îndepărtat. Cu alte cuvinte, se recomandă supravegherea bonei copilului când:

·  copilul da semne că este neglijat de bonă. Un copil neglijat va da imediat părinţilor semne că acesta nu primeşte suficientă atenţie în timpul programului;

Cele mai citite articole

·  copilul da semne că este abuzat de bonă. Indiferent de tipul de abuz, acesta nu este deloc în regulă pentru că va afecta copilul pe o perioadă îndelungată, până la maturitate. Concret, un copil abuzat va fi mult mai retras, mult mai timid, se va dovedi mai temător la auzirea numelui bonei;

·  bonă este angajată de puţin timp şi nu prea îşi respectă programul. Dacă bonă nu este foarte de încredere şi dacă vine târziu la program, pleacă prea devreme de la program sau nu respecta cerinţele părinţilor şi aduce acasă persoane străine, atunci cu siguranţă trebuie luate măsuri în acest sens;

·  bonă are o falsă imagine. În timp ce bonă poate să apară o fiinţă angelica şi foarte blândă cu copiii, realitatea poate fi alta. Bonele pot fi persoane instabile emoţional, care la prima vedere sunt de încredere şi au recomandări excelente, dar care ajung să se transforme în mici tirani care supără copiii.

Camerele spion sau camerele ascunse sunt dispozitive necesare în cazul angajării unei bone. Acestea pot fi amplasate în jucăriile copilului, în una din hăinuţele copilului, în dispozitive din casă, cum ar fi corpuri de iluminat, odorizante de cameră, ceasuri digitale, tablouri sau obiecte de mici dimensiuni, astfel încât părinţii să se asigure că bonă le îngrijeşte copilul cu mult profesionalism şi implicare.

Cele mai citite articole