Pentru mulți oameni, din culturi diferite, 7 este considerat cel mai norocos număr posibil. Au arătat acest lucru diverse studii, dar cum de este tocmai acesta un număr norocos?

Deși mulți oameni spun că 7 este numărul lor norocos, de fapt puțini sunt cei care pot să vină cu un argument solid. Astfel, cercetătorii consideră că la baza acestei idei că 7 este un număr norocos stă, de fapt, o superstiție care a început cu multe generații în urmă.

Sunt 7 zile într-o săptămână, curcubeul are 7 culori, sunt 7 continente, cheia sol are 7 note muzicale, până și Alba ca Zăpada avea 7 pitici.

Ba mai mult, cifra 7 este considerată norocoasă și de pasionații jocurilor de noroc. 7 este un simbol prezent în multe sloturi disponibile pe NetBet și de cele mai multe ori aduce și câștiguri mari. În plus, tot ca o superstiție, unii jucători aleg bilete combo de 7 meciuri în momentul în care pariază pe sport.netbet.ro.

Ce au arătat studiile despre numărul 7

În urmă cu câțiva ani, publicația Daily Mail a prezentat rezultatele unui sondaj la care au participat 30 de mii de persoane, iar într-o măsură destul de mare aceștia au spus că 7 este numărul lor norocos.

Matematicianul Alex Bellos, cel care a realizat acest studiu, a încercat să explice alegerile oamenilor. El a spus că, în general, oamenii aleg simplitatea, acesta fiind și motivul pentru care atunci când își aleg numărul preferat el este, de cele mai multe ori, situat între 1 și 10.

Apoi, oamenii consideră că numerele impare sunt mai atractive, arată studiul citat. În top 3 s-au situat astfel numerele 3, 5 și 7.

Cele mai citite articole

Oamenii au încercat să afle de ce e 7 considerat un număr norocos încă din cele mai vechi timpuri. Spre exemplu, 7 a ieșit câștigător și la un studiu publicat în anul 1956 de psihologul George A Miller. Totuși, când au fost întrebați de ce au ales 7 ca fiind numărul lor norocos, ei nu au putut oferi un motiv solid. Astfel, mulți consideră că această alegere a fost făcută și pentru că 7 este un număr pe care îl întâlnim des, în diverse situații, încă de când suntem mici. Și, cumva, fără să ne dăm seama îl asimilam ca fiind aducător de noroc.

În antichitate existau alte numere norocoase

În mitologia egipteană, numărul norocos era considerat 12. Asta și pentru că oamenii de atunci credeau că există 12 tărâmuri ale morților. În plus, se bazau și pe faptul că ziua era împărțită în două cicluri de câte 12 ore.

De partea cealaltă, babilonienii antici considerau că numărul lor norocos era 60. Astfel, inclusiv matematica și calendarul lor era bazat în jurul acestui număr. Iar noi, în zilele noastre, am moștenit unele lucruri. O oră are 60 de minute, iar un minut are 60 de secunde.

De ce este 13 număr ghinionist

La polul opus, un număr pe care foarte mulți îl consideră ca fiind ghinionist este 13. La un moment dat, un studiu din SUA a arătat că în zilele de vineri 13 economia americană înregistrează pierderi de peste 800 de milioane de dolari, cauzate de faptul că oamenii evită să facă nunți sau să călătorească la această dată.

De ce este 13 considerat număr ghinionist? Totul ar avea un motiv religios și are legătură cu numărul de persoane prezente la Cina cea de Taină.

În aceste condiții, unii oameni evită zilele de vineri 13 sau chiar să ia parte la o masă la care se află 13 oameni.

Cele mai citite articole