Colaborarea cu o firmă de servicii funerare in Bucuresti este o variantă preferată de tot mai mulţi romani care se confruntă cu decesul unei persoane dragi, fiind un ajutor binevenit şi foarte accesibil în situaţii dificile. Până nu demult, crucile din lemn erau folosite drept monumente funerare, dar acum, după împlinirea unui an de la deces, rudele defuncţilor optează pentru monumente funerare mai solide şi mai elegante, din materiale precum granitul. 

Oamenii aleg soluţii ce implică folosirea granitului şi marmurei, acestea fiind personalizate în funcţie de cererea fiecărui client. Monumentele funerare puse la dispoziţia clienţilor sunt realizate de specialiştii în domeniu, care ştiu să pună în valoare eleganta şi frumuseţea acestor materiale. Finisajele şi inscripţionările sunt cele ce fac diferenţa între un moment funerar realizat cu măiestrie şi un monument funerar obişnuit.

De ce monumentele funerare din granit?

Cele mai citite articole

Granitul este unul din materialele folosite la realizarea monumentelor funerare. Granitul este o rocă masivă ce se formeza la adâncimi mari, şi anume din magm bogată în silicaţi. Acest material este adesea folosit în construcţii datorită durităţii, pentru că nu se zgârie, nu se deteriorează în timp, sunt rezistente şi pot fi lustruite în aşa fel încât să capete aspectul unei oglinizi. 

Monumentele din granit sunt disponibile într-o mare varietate de culori şi modele. În plus, acest material poate fi prelucrat cu uşurinţă, ceea ce permite crearea unor monumente funerare foarte complexe, cu forme deosebite, fiecare cu nuanţa să specifică. Există monumente funerare din granit de culoare gri închis, gri deschis, maro, negru, verde închis sau chiar roşu multicolor. Frumuseţea granitului nu poate fi trecută cu vederea, indiferent de nuanţa, iar produsul final nu îi va dezamăgi pe cumpărători.

Motive pentru care granitul este materialul perfect pentru monumentele funerare

Monumentele funerare sunt ridicate în memoria persoanelor dragi care au făcut parte din viaţa rudelor şi celor rămaşi în viaţă, de aceea ar trebui să reziste la trecerea timpului. Alegerea modelului nu este dificilă, pentru că fiecare client îşi exprimă propriile preferinţe în acest sens şi ia decizia potrivită din marea varietate de oferte online sau în magazinele fizice. Alegerea materialului din care este realizat monumentul funerar, însă, este mai delicată. Cele mai importante motive pentru a alege granitul ca şi material pentru monumentul funerar sunt:

  • compoziţia chimică a granitului care este superioară altor materiale, fiind un material în a cărui componenta se întâlneşte quartzul, feldspat şi alte elemente ce alcătuiesc o structură puternică. Aşadar, structura granitului este indestructibila, motiv pentru care tot mai multe persoane investesc în monumentele funerare şi pietrele funerare din granit;
  • apa nu pătrunde în material, granitul fiind aşadar foarte rezistent la intemperii;
  • granitul este un material ce poate rezista secole întregi fără să îşi piardă integritatea structurală şi se curăţa foarte uşor;
  • granitul este disponibil în mai multe culori şi nuanţe;
  • granitul nu se erodează şi nu poluează, fiind foarte uşor de întreţinut;
  • granitul nu necesită reparaţii decât foarte rar, graţie rezistenţei şi durităţii materialului;
  • granitul este uşor de tăiat şi de modelat, nu se zgârie şi nu se pătează, gravură nu se deteriorează şi, chiar şi în contact cu razele solare, nu îşi pierde strălucirea.

Cele mai citite articole