Te-ai hotarat sa pui pe picioare o afacere, dupa mult timp in care ai chibzuit si ai intors pe toate partile sansele sa ai succes cu ceea ce urmeaza sa intreprinzi si punand in balanta riscuri si certitudini ai ales aceasta provocare.

Si pentru ca nu este vorba despre o experienta oarecare fara efecte negative semnificative in caz de esec, ai pregatit in detaliu un plan financiar, te-ai consultat cu oameni pregatiti in domeniu si ai pornit primele demersuri in acest sens. 

Iar printre elementele extrem de importante si cu impact mare asupra mersului afacerii se numara si alegerea spatiului adecvat desfasurarii activitatii ce urmeaza sa fie demarata, fie ca este vorba despre cumpararea acestuia sau se opteaza pentru inchiriere, vezi spatii comerciale, hale industriale Timisoara

Cele mai citite articole

Astfel, indiferent ca se va opta pentru inchiriere sau pentru achizitionare, este recomandata realizarea cu ajutorul unui specialist a unui raport de evaluare a spatiului ales pentru afacere, pentru a-i sti cu certitudine valoarea de piata. 

De asemenea, in functie de tipul de afacere pe care o vei porni, de exemplu un fast-food, o patiserie, o cofetarie, o cafenea, trebuie tinut cont de pozitionarea acelui spatiu. Este evident ca trebuie optat pentru un spatiu cu vad cat mai bun, trafic cat mai intens, deci un numar cat mai mare de potentiali clienti, fie scoli, licee, fabrici, deci aglomarari umane in vecinatate. 

Dotarile existente ale spatiului sunt de asemenea importante sau posibilitatea de a le adapta nevoilor specifice desfasurarii activitatii, fara cheltuieli foarte mari.  Un alt element important care trebuie verificat atunci cand se vor inspecta spatiile avute in vedere pentru alegerea finala este starea retelei de energie electrica si daca este instalat sau se poate instala un generator, extrem de util pentru ca bunul mers al activitatilor sa fie preluat de acesta si sa nu poata fi intrerupt in situatia unor sincope prelungite la sistemul centralizat de  furnizare a energiei electrice. 

In situatia in care afacerea noastra este un magazin care ofera spre vanzare produse exclusiviste, fie ca este vorba despre colectii de haine sau alte bunuri din gama de lux, este recomandat sa ne orientam catre spatii din zone centrale sau in apropierea unor cartiere populate de persoane cu dare de mana, care apreciaza si isi permit sa-si achizitioneze produse din oferta ta. Alaturi de aceste aspecte, conteaza mult ca spatiul, dincolo de locatia potrivita, sa aiba si vizibilitate buna, sa poata fi remarcat imediat de potentialii clienti, care sa aiba accesul cat mai facil asigurat.

Cele mai citite articole