În orice unitate HoReCa  sunt necesare niște dulapuri reci din inox în care se pot stoca băuturi, mezeluri, produse lactate și diverse alte alimente care nu trebuie congelate, ci doar menținute la o temperatură cuprinsă în medie între 1 – 15 grade Celsius.

Avantajele oferite profesioniștilor HoReCa de un dulap frigorific din inox

Tu ai nevoie de dulapuri frigorifice inox în unitatea ta?

Dulapul frigorific din oțel inoxidabil este un produs versatil care poate fi utilizat atât în ​​interior, cât și într-o zonă de agrement, gen terasă sau spațiu gourmet, atâta timp cât aceasta este acoperită. Datorită proprietăților sale de fabricație, un astfel de echipament frigorific oferă avantaje certe precum ar fi:

  1. rezistență: inoxul este un material rezistent la coroziune și, întrucât este un element inert, nu permite reacții nedorite la contactul cu alte substanțe;
  2. ușurință de curățare: oțelul inoxidabil este un material care poate fi ușor curățat și are un aspect atractiv, foarte igienic, care va păstra strălucirea oțelului;
  3. durabilitate: dulapul frigorific din oțel inoxidabil este un produs solid, care poate fi folosit fără probleme pentru a stoca diverse articole și a facilita munca celor care le folosesc.

Pe lângă avantajele descrise mai sus, modelele moderne de dulapuri frigorifice din oțel inoxidabil oferă și controlul temperaturii, un sistem de refrigerare și dezghețare avansat, precum și picioare de reglaj care se pot ajusta rapid la orice denivelare din podea, astfel încât să răspundă nevoilor clienților, conform spațiului de amplasare și destinației dorite de aceștia. 

Vrei și tu un dulap frigorific de calitate? Ce trebuie să mai cunoști despre ele?

Dulapurile de răcire, cu temperaturi pozitive sau negative (ori ambele), sunt indispensabile în toate bucătăriile profesionale. Utilizarea lor este extrem de simplă. Cu frigul ventilat, băuturile și produsele alimentare sunt întreținute în acest mod în mod optim, iar aromele alimentare vor rămâne neschimbate.

Frig negativ sau pozitiv?

Frigul negativ

Dulapurile profesionale ce asigură acest tip de frig au o temperatură care variază până pe la -18 la -25 grade Celsius, în funcție de model. Sunt folosite pentru conservarea alimentelor congelate. Pot stoca, în anumite cazuri, produse perisabile și timp de câteva luni. 

Frigul pozitiv

Dulapurile frigorifice de acest gen funcționează la o temperatură pozitivă cuprinsă între 0 și 15 grade Celsius. Unele dulapuri frigorifice din oțel inoxidabil pot fi folosite și pentru băuturi (alcoolice și nealcoolice). 

Cele mai citite articole

Pentru conservarea produselor proaspete, descoperă oferta TC Romania Crown Cool de dulapuri frigorifice cu temperaturile de care ai nevoie, fie ele pozitive sau negative sau chiar mixte (cu setări de temperatură sub si peste zero grade Celsius).

Frig static sau ventilat?

  • Frigul static

Este acel tip de frig care circulă liber în dulapul rece din inox. Altfel spus, temperatura din interior nu este omogenă. 

Răcirea statică are la bază un sistem de refrigerare cu evaporator. Partea superioară a dulapului va fi mai caldă decât partea inferioară (aerul cald este mai ușor). Din acest motiv, dacă comanzi un astfel de dulap trebuie să ai grijă să selectezi produsele în funcție de particularitățile lor. Produsele sensibile la temperaturi mai ridicate, ar trebui să fie plasate de preferință în partea de jos a dulapului.

Temperatura fiind inegală, depozitarea produselor este ceva mai restrictivă. Un asemenea echipament profesional este sensibil la deschiderile ușilor: temperatura în interior va crește brusc și va dura ceva mai mult timp pentru a reveni la punctul său de referință.

  • Frigul ventilat

Acest tip de dulap rece din inox permite aerului să fie egal ca temperatura în toate zonele interioare ale dulapului.

Marile avantaje ale acestei dotări frigorifice sunt următoarele:

  • se permite depozitarea mult mai lungă a alimentelor;
  • se  previne proliferarea bacteriilor;
  • sunt mai puțin sensibile la aerul cald din exterior la deschiderea (temperatura va fi resetată rapid).

Intră pe tcromania.com pentru a-ți alege de acolo modelul de dulap rece din inox de care ai nevoie în unitatea ta!

Cele mai citite articole