Marea majoritate a romanilor au datorii in banci. Fie ca este vorba de datorii imobiliare care se intind pe cateva zeci de ani sau de simple credite de nevoi personale, romanului ii place sa se imprumute pentru ca simte nevoia de constanta evolutie, pentru ca nu isi permite ca din salariu sa isi cumpere o casa, o masina, pentru ca de cele mai multe ori banii de concediu nu ii ajung pentru un concediu de vis, deoarece sunt situatii neprevazute pe care nu sunt pregatiti sa le intampine.

Sunt foarte multe cauze justificate din care romanii se indatoreaza in banci, dar si repercursiuni nedorite atunci cand nu isi pot plati ratele, ajungand pana la executarea silita. Cu ajutorul celor de la KRUK Romania datornicii pot rasufla usurati pentru ca exista cineva care empatizeaza cu ei si le ofera posibilitatea de a-si achita datoriile fara grija zilei de maine.

Profilul datornicilor din Romania

Cei mai multi datornici care lucreaza in domeniul medical si in comert au cele mai mari sanse sa intarzie cu plata datoriilor, asa cum arata sondajele facute in ultimii ani. Sunt romani care se afla cu plata la zi atat a facturilor, cat si a ratelor, dar sunt si persoane care amana de la o luna la alta, platesc penalizari si nu se dovedesc deloc a fi seriosi.

Cele mai citite articole

Cei care lucreaza in domeniul IT in general fac credite pentru a achizitiona echipamentele necesare cu care sa lucreze sau pe care sa le foloseasca pentru placerile personale, spre exemplu gamerii impatimiti care au pretentia sa isi achizitioneze calculatoare sau laptopuri de gaming de mii de lei. In general, IT-istii nu intarzie cu plata datoriilor, mai ales daca lucreaza pentru o companie multinationala, dar si in cazul celor care lucreaza pe cont propriu.

Profilul datornicilor care lucreaza in educatie este destul de usor de realizat, educatorii, profesorii, asistentii universitari sau invatatorii, fiind persoane serioase, cu coloana vertebrala, care isi achita datoriile la timp. Cei care lucreaza in diferite ramuri ale industriei sunt, de regula datornici seriosi, care isi platesc ratele la timp, cu exceptia situatiilor cand se fac disponibilizari in cadrul fabricilor.

Ce se intampla cu oamenii care nu isi permit sa isi plateasca datoriile?

Indiferent de domeniul in care lucreaza, imposibilitatea de a plati datoriile facute in banca reprezinta o mare grija pentru persoanele care au decis la un moment dat ca aceea este cea mai buna solutie la problema lor. Cei care nu isi permit sa plateasca datoriile sunt avertizati de catre creditori, urmand sa fie supusi executarii silite in cazul in care trec mai multe luni in care datoria nu a fost restituita sub forma de rate.

Specialistii KRUK Romania manifesta empatie fata de clienti si incearca sa elimine disconfortul psihologic si emotional cu care se confrunta acestia, ajutandu-le sa treaca cu bine peste plata datoriei.

Cele mai citite articole