Decizia de a închiria o hală de producție depinde, printre altele, de volumul de producție sau de strategia de operare pe termen scurt și mediu a companiei. 

Spații industriale în locațiune, pentru economii în bugetul firmei 

Ca și în cazul închirierii altor facilități industriale, chiriașul unei hale de producție trebuie să-și împace propriile așteptări cu nevoile obiective pe care le oferă piața la un anumit moment dat.

Se observă în ultima vreme că și în România că tot mai multe companii producătoare încep să acorde atenție pieței de închiriere de hale. În loc să producă diverse bunuri în propriile fabrici, deseori preferă să-și mute activitățile în spații industriale adaptate optim, închiriate mai apropiate de beneficiarii lor. Cererea totală netă pentru spații de producție în ultimii cinci ani a crescut, pe măsură și starea rețelei de căi de transport a devenit tot mai problematică în multe zone ale țării.

Decizia de a închiria o hală de producție depinde, printre altele, de volumul de producție sau de strategia de operare pe termen scurt și mediu a companiei.

Există multe alte criterii care pot fi luate în considerare spre exemplu la analizarea unei oferte imobiliare de natură industrială, pentru o hala Timișoara de închiriat. 

Iată pe cele mai importante dintre ele: 

– locația (amplasamentul);

– suprafața utilă;

– dacă spațiul se împarte și cu alte firme (din același domeniu sau din sectoare economice diferite);

– prețul închirierii (chiria);

– perioada minimă de închiriere solicitată de proprietar;

– funcționalitatea instalațiilor;

Cele mai citite articole

– siguranța muncii;

– costurile de întreținere a halei;

– rețeaua de drumuri.

Fără îndoială, în primul rând pe lista punctelor pe care un anumit obiectiv de acest gen trebuie să le îndeplinească, este adecvarea sa în ceea ce privește tipul de produs fabricat și tehnologia de creare a acestuia. Aceste aspecte dictează dimensiunea halei de producție căutate spre închiriere, echipamentele acesteia și calitatea manoperei.

Amplasarea halei industriale este de asemenea foarte importantă. În acest moment, merită să se acorde o atenție specială, de exemplu, accesului bun la drumurile publice, oferind toate utilitățile necesare, forma parcelei și vecinătățile acesteia.

De asemenea, este bine ca să se verifice dacă chiriașul poate conta pe facilitățile oferite de zonă, care să conducă o afacere profitabilă în respectivul loc. Plus că va fi nevoie și de o închiriere spațiu depozitare inteligent ales.

În sfârșit, merită să ne gândim, de asemenea, dacă proprietarul halelor de producție oferite spre închiriere poate bifa și celelalte criteriile din listă, elemente care nu sunt mai puțin importante pentru desfășurarea corectă a procesului de producție, depozitare și livrare către beneficiari. Acestea includ, de exemplu, asigurarea condițiilor optime de lucru în instalațiile puse la dispoziție, siguranța persoanelor și a mașinilor, accesul facil în locație, căile de evacuare, sistemul de aerisire și de evacuare pentru noxele de diferite tipuri, precum și etanșeitatea și estetica suprafețelor (acoperiș, pereți). 

Avantajele închirierii unei hale de producție 

Avantajul neîndoielnic al închirierii unei hale de producție, în loc să-ți cumperi propria ta hală industrială rezidă în economisirea de bani și timp.

Fondurile care ar fi cheltuite inițial pentru achiziționarea unui teren adecvat și construcția unei fabrici pot fi alocate investițiilor curente care să permită dezvoltarea afacerii. O companie care decide să închirieze o hală de producție scapă automat și de problema managementului clădirilor. Problemele administrative, de întreținere și de conducere, revin proprietarului spațiului, în timp ce chiriașul se poate concentra pe activitățile cheie ale companiei sale.

În plus, dacă trebuie ca la un moment dat să se mute afacerea într-o altă locație, este mult mai ușor să se facă asta prin închirierea unui alt spațiu, decât dacă este vorba de un spațiu privit ca activ al companiei. Flexibilitatea acestei soluții este benefică în special pentru firmele al căror volum de producție este puternic dependent de nivelul cererii.

Un alt grup de potențiali destinatari pentru spațiile industriale de închiriat sunt și companiile care trebuie să găsească o astfel de construcție potrivită în cel mai scurt timp posibil.

Ia legătura cu Activ Property Services pentru a afla cele mai bune oferte dintre care poți alege spațiul industrial perfect pentru firma pe care o deții!

Cele mai citite articole