Cu o determinare solidă de a aduce o transformare notabilă, Iustin Paraschiv, la cârma Grupului Carmistin, persistă în investițiile sale în regiunile defavorizate. Ca parte a strategiei sale, compania își mărește amprenta și inițiativele pentru a promova progresul stabil în aceste comunități, oferind avantaje reale rezidenților și lucrătorilor din aceste zone.

După triumful obținut cu finalizarea remarcabilului proiect de siloz pentru cereale, Grupul Carmistin se pregătește pentru noile sale inițiative îndrăznețe în vederea evoluției stabile a afacerii.

Investind suma considerabilă de 10 milioane de euro într-un centru de depozitare cereale avangardist în partea sudică a țării, Grupul Carmistin, sub îndrumarea lui Iustin Paraschiv, manifestă explicit dedicarea sa pentru creșterea durabilă și eficace a operațiunilor.

Facilitatea nouă din Băbeni, situată în județul Vâlcea, face parte din complexul de nutrețuri al grupului, oferind o platformă modernă pentru gestionarea cerealelor. Această unitate are o capacitate totală de 50.000 de tone și poate procesa și transporta 200 de tone pe oră. În plină perioadă de achiziționare a cerealelor, compania primește zilnic, în medie, 2.000 de tone, satisfăcând în mare parte cererea de materie primă pentru producția de furaje destinate fermelor Carmistin.

Momentan, uzina produce în mod impresionant 45 de tone de furaje pe oră și 20.000 de tone lunar, satisfăcând nevoile animalelor crescute de Grup: pui, porci și bovine. Astfel, partenerii fermieri au acces permanent la furaje de calitate superioară, menținând animalele într-o formă bună și garantând prosperitatea fermelor.

Mai mult, pe lângă reamenajarea depozitelor și eficientizarea proceselor de producție, Carmistin investește în echipamente și tehnologie de ultimă oră. Obiectivul este de a garanta calitatea și siguranța furajelor, contribuind astfel la producerea alimentelor sănătoase într-o manieră ecologic responsabilă.

Cele mai citite articole

Un exemplu concludent este inițiativa de a reduce emisiile de CO2 și cheltuielile energetice. Prin adăugarea a două turbine de cogenerare cu o capacitate electrică de 400 kWel, firma va putea produce o parte din energia necesară, precum și aburul utilizat în producție.

Expansiune și inovație în agricultură

Grupul Carmistin rămâne hotărât să construiască un viitor strălucit pentru sectorul agricol, finalizând cu succes un proiect adiacent în Vâlcea. În Lădești, grupul a alocat fonduri pentru construirea a 8 spații de depozitare, fiecare având capacitatea de 500 tone.

Acest demers crește eficacitatea stocării și asigură protecția cerealelor, garantând, în același timp, aprovizionarea cu materii prime de înaltă calitate pentru fermele Carmistin. Totuși, viziunea măreață a companiei nu se limitează aici. La sfârșitul lunii august, un partener local al Grupului Carmistin va deschide fabrica de peleți din Drăgășani. Având o capacitate anuală de 35.000 de tone, această instalație va fi esențială pentru furnizarea de furaje necesare fermelor companiei.

Pasul următor al ambițiosului Iustin Paraschiv este introducerea unui sistem revoluționar de irigare în Făurești, Vâlcea. Conform reprezentanților companiei, acest proiect va fi gata în această toamnă, având capacitatea de a iriga 350 hectare de teren agricol.

Datorită acestei inițiative, producția de cereale va crește cu circa 70%, consolidând poziția companiei printre giganții pieței agricole din România. Datorită investițiilor recente, până la sfârșitul anului 2023, compania va oferi 1.800 de locuri de muncă în județul Vâlcea, de la 1.148 în 2022. Această creștere semnificativă a locurilor de muncă este o veste excelentă pentru economia regională și comunitățile locale.

O viziune pentru viitorul agriculturii

Prin inițiativele sale mărețe și investiția în agricultura viitorului, Grupul Carmistin deschide noi orizonturi pentru dezvoltare, contribuind la formarea unei industrii agricole avansate și etice.

În rolul său de președinte, Iustin Paraschiv este un avangardist al inovației și progresului sustenabil în domeniul agricol. Sub îndrumarea sa strategică, compania a adoptat decizii de investiții judicioase. Datorită dorinței sale de a introduce continuu inovații, Grupul Carmistin trasează perspective noi pentru viitorul agriculturii, servind ca exemplu de excelentă în domeniu.

Cele mai citite articole