Spuma poliuretanică este un produs de izolare termică și fonică pe bază de poliuretan (PU), un monocomponent de calitate, care poate fi aplicat prin pulverizare pe diverse suprafețe. Această spumă izolatoare este pulverizată rapid cu ajutorul unui pistol, expandează și se întărește oprind umiditatea din aer.
Spuma poliuretanică poate fi aplicată rapid și ușor atât de utilizatorii amatori, cât și de profesioniști. Costurile de transport, depozitare, aplicare și manopera sunt destul de mici față de alte materiale izolante.
În ce domenii se poate aplica spuma poliuretanică?
Spuma poliuretanică poate fi utilizată practic oriunde este nevoie de izolare termică și acustică. De exemplu la acoperișuri, mansarde, fațade, fundații, subsoluri, beciuri, pardoseli, pereți interiori, suprapuneri între etaje, secțiuni interioare, tavane și magazii. În plus, poate fi utilizată pe elemente structurale ale clădirilor, balcoanelor, arcadelor, ușilor, versanților ferestrelor, conductelor, rezervoarelor și pe suprafețe înclinate, aspre și neuniforme. Poate fi, de asemenea, utilizată pe caroseriile vehiculelor, remorcile vehiculelor, suporturilor de containere, magaziilor de containere, parcărilor și garajelor, bărcilor, iahturilor, ambarcațiunilor și pe alte sute de zone similare.
Care sunt avantajele spumei poliuretanice?
Izolația are o importanță maximă în zonele care se confruntă cu un climat rece. Oamenii preferă tipurile de izolație convenabile și adecvate pentru a avea o viață confortabilă și pentru a menține costurile de încălzire / răcire la un nivel minim. Spuma poliuretanică care se aplică prin pulverizare oferă o izolare puternică împotriva sunetului, căldurii și a apei.
Acest tip de spumă conferă un sistem uniform de izolare care previne formarea de diferențe termice, contribuie direct la izolarea termică și scade costurile de încălzire / răcire ale clădirilor.
· Datorită proprietății sale de izolare acustică ridicată, absoarbe sunetul și oferă spații de locuit liniștite.
· Are o rezistență ridicată împotriva multor solvenți (acetonă, diluant etc.), în special apă, după ce a fost aplicată. De aceea, contribuie și la împiedicarea infiltrațiilor de apă în clădiri.
De asemenea, acest tip de spumă nu reţine apa, spre deosebire de izolaţiile cu celuloză sau cu vată minerală. Gândiţi-vă la pericolele pentru sănătate ce rezultă din dezvoltarea mucegaiurilor şi a altor microorganisme în stratul izolator în special dacă mansarda este locuibilă.
Printre alte avantaje pe care le oferă o izolație spumă poliuretanică mai trebuie să amintim că acest tip de spumă nu întreţine arderea şi nici nu produce picături incandescente precum polistirenul, picături ce se pot transforma în noi focare.
Nu în ultimul rând, acest tip de spumă protejează lemnul: deoarece în momentul aplicării spuma poliuretanică are forma de agregare lichidă aceasta pătrunde în spaţiile dintre scânduri şi aderă perfect la structura moleculară a lemnului, îmbrăcându-l şi protejându-l de dăunatori şi umezeală, rigidizând structura.