Securitatea și sănătatea în muncă (protecția muncii) poate suna ca un concept complicat, dar pur și simplu, este vorba despre protejarea sănătății și siguranței angajaților dumneavoastră. În calitate de angajator, sunteți responsabil din punct de vedere legal pentru sănătatea și siguranța lucrătorilor dvs.

Indiferent în ce domeniu de activitate funcționează firma dvs., trebuie să vă alocați timp pentru a identifica riscurile de siguranță prezente la locul de muncă și să luați măsurile adecvate pentru a vă menține angajații în siguranță. Dacă sunteți îngrijorat de timpul și banii asociați cu implementarea practicilor și echipamentelor sigure, iată cum securitatea muncii poate aduce beneficii afacerii dvs.:

·  Reduce accidentele și bolile la locul de muncă

·  Îmbunătățește productivitatea angajaților

·  Vă ajută să vă păstrați angajații

·  Reduce costul prejudiciilor și al compensației lucrătorilor

Amintiți-vă, menținerea unui mediu de lucru sănătos și sigur pentru lucrătorii dvs. este o datorie pe care o aveți și nu o alegere. Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a respecta legile privind Securitatea și sănătatea în muncă:

·  Oferiți un mediu de lucru sigur tuturor angajaților dvs.

·  Furnizați și întrețineți mașini și echipamente sigure

Cele mai citite articole

·  Oferiți modalități de lucru sigure

·  Asigurați utilizarea, manipularea și depozitarea în siguranță a mașinilor, structurilor și substanțelor

·  Furnizați și întrețineți facilități adecvate

·  Furnizați orice informații, instruire, instrucțiuni sau supraveghere necesare pentru siguranța angajaților

·  Monitorizați starea de sănătate a angajaților și condițiile de la locul de muncă

Toate industriile prezintă riscuri de siguranță, dar conducerea oricărei firme trebuie să-și dedice timpul pentru a gândi și a stabili strategii în legătură cu ce măsuri de siguranță sunt necesare în compania lor pentru a se asigura că angajații lor sunt suficient de în siguranță tot timpul pe care îl petrec la serviciu.

Pe de altă parte oricare dintre noi ne simțim ușurați când știm că o persoană dragă, indiferent că vorbim despre mama, tată, frate sau copii, care pleacă dimineața la serviciu beneficiază de toate condițiile de siguranță la locul de muncă, astfel încât să se întoarcă cu bine acasă.

Și pentru că trăim în secolul în care tehnologia revoluționează orice domeniu, specialiștii în domeniul protecției muncii au realizat aplicații de protecția muncii, aplicații ce se adresează atât firmelor mari, cu mulți angajați sau multe puncte de lucru, cât și firmelor mici sau abia înființate, care nu dispun de un specialist în domeniile de protecția muncii și situații de urgență.

Avantajul progresului modern este că totul se mută în mediul online. Spre exemplu instructajul SSM-SU/PSI (Securitatea și sănătatea în muncă, situațiile de urgență și prevenirea și stingerea incendiilor) s-a transformat în e-learning. Firmele de servicii de protecția muncii pot verifica rapid persoanele instruite.

Ideea unei asemenea aplicații pornește de la necesitatea de a gestiona cu ușurință documentația, personalul, cât și punctele de lucru, scurtând astfel timpul și eliminând costurile de deplasare, iar modulul de rapoarte eficientizează la maxim timpul de lucru.

Cele mai citite articole