Care era preparatul vostru favorit din copilarie? E cam greu sa numesti doar unul pentru ca, spre norocul nostru, in copilarie am avut multe feluri de mancare excelente, de multe ori mancate la bunici intr-o atmosfera de basm.

Daca ar fi sa numim doar unul care s-ar situa mereu in topul preferintelor noastre acela ar fi cu siguranta celebrul ficat de pui la cuptor. Da, stim, de regula ficatul de pui se prajeste rapid, e mai simplu asa, dar daca vrei sa mananci ceva cu adevarat gustos si dietetic, mai sanatos, pregatesti ficateii la cuptor.

E la fel de simplu sa ii faci, nu iti ia mult timp sa ii vezi in farfurie si iti garantam ca sunt la fel de gustosi precum cei prajiti in mult ulei. In doar 45 de minute vei avea gata ficateii, ii vei putea servi cu ce garnitura doresti si nici nu faci miros si fum in toata bucataria.

Pentru a pregati ficat de pui la cuptor ai nevoie mai intai de ficat de calitate, de la pui de casa, crescuti doar cu ingrediente de calitate, fara hormoni si alte substante periculoase, de la pui cu o crestere lenta.

Ficatul de pui e destul de fad dupa pregatire asa ca are nevoie de niste ceapa si niste usturoi, vreo patru catei sunt de ajuns, dar si niste boia de ardei dulce pentru un gust unic. Doua linguri mici de ulei, sare si piper si ai terminat de pregatit lista de ingrediente.

Inainte de orice ficateii se curata bine de vinisoare si de orice fel de pielite mai au, se acopera cu lapte si se scurg bine dupa 20 de minute. Ceapa se taie rapid cat mai micut, cateii de usturoi se curata bine si aranjeaza peste ficatei si ceapa in tava, se pune si ulei. La final adaugam boiaua si piperul.

Tava merge la cuptor la foc mediu spre mic nu ma mult de 30 de minute. Ficateii trebuie sa se rumeneasca bine si trebuie intorsi la cinci minute. Sarea se pune doar la final si se amesteca bine. Morcovul ras, cimbrul si foile de dafin pot da o savoare speciala ficateilor, iar pentru un aspect foarte elegant se poate pune si patrunjel tocat la final. Se vor manca alaturi de o mamaliga aburinda si poate putine branza de calitate, cu un piure si cu niste cartofi natur cu unt si patrunjel din belsug, cu orez, legume la cuptor, muraturi. Sosul pe baza de suc de rosii nu trebuie uitat daca vrei ceva cu totul si cu totul deosebit.

Ficateii de pui la cuptor sunt o mancare perfecta pentru pranz sau seara, nu ai nevoie de multe ingrediente pentru pregatirea lor si e foarte simplu sa ai in farfurie un fel de mancare pe care toata familia il va indragi si care iti va aminti mereu de copilarie.

Leave a comment