Un punct culminant al oricarei calatorii intr-o tara straina este familiarizarea cu bucataria sa. Exista o veche zicala ca mancarea este inima tarii. Este o aventura care necesita doar cateva sugestii de restaurante traditionale bune si dorinta de a cunoaste tara dincolo de cele mai cunoscute atractii turistice. Mancarea traditionala a Romaniei este un testament al radacinilor tarii pe pamant si a fost influentata atat de invadatori cat si de vecini. Aceasta mancare traditionala din sud-estul tarii Europei reflecta atingeri de bucatarie turceasca, maghiara , slava si austriaca. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, aceste preparate au devenit considerate traditionale romanesti la fel de mult ca si cele mai vechi alimente din tara.

Mancarea traditional romaneasca

Venirea in Romania este o necesitate pentru orice pasionat de calatorii si iubitor de mancare, deoarece exista o astfel de bogatie in ceea ce priveste bucataria traditionala, incat simturile oricarei persoane vor fi absolut ademenite de arome uimitoare si intense. Bucataria romaneasca nu poate fi la fel de fantezista precum bucataria franceza si nici nu este prea picanta sau prea complicata. Dar este interesanta si primitora si mai mult decat atat este mancarea perfecta pentru orice persoana.

De asemenea, veti fi surprinsi sa descoperiti ca romanii sunt printre cei mai ospitalieri si primitori oameni pe care ii veti intalni vreodata! Mancarea, gatitul si impartasirea unei mese cu prietenii, familia si oaspetii sunt un „ingredient” esential in cultura romana si in viata de zi cu zi. Noi, romanii, n-am pierde niciodata o sansa de a pregati o sarbatoare cu cele mai bune ingrediente provenite din localitate si sa udam totul cu vinuri romanesti si tuica de casa pentru ca ne place sa impartasim si celor dragi noua din bunatatile pe care le pregatim cu drag si sport.

Cele mai citite articole

La Provincia

La Provincia este un restaurant traditional romanesc, situat in inima judetului Ramnicu Valcea, care pune la dispozitia publicului larg preparate bio, traditional romanesc din ingredinte absolut naturale. Astfel restaurantul bio La Provincia a aparut pe piata romanesca din dorinta de a aduce ceva nou in randul oameni, de a le oferi alimente sanatoase, devenind astfel lider pe aceasta nisa. La Provincia pune la dispozitia clientilor:

  • Copanele de puicu os si piele
  • Aripioare picante
  • Piept intreg de pui cu os si piele
  • Ficat de pui
  • Spate si aripi de pui
  • Pipote si inimi de pui
  • Gaturi de pui

O alta specialitate a restaurantului este ostropel de pui, un preparat absolut delicios, care se prepara din ingrediente autentice romanesti, din ingrediente care sunt mereu la indemana bucatareselor, simplu si delicios.

Comenzile pot fi efectuate atat telefonic, cat si la fata locului, iar preturile sunt pe masura asteptarilor.

Cele mai citite articole

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!