Porcul ca animal de companie

Rutina mea de sambata dimineata a fost intrerupta brusc atunci cand am primit un apel de la un nou proprietar al unui purcel in miniatura. I se citea disperarea in voce. Isi cumparase un micro porc (porci obtinuti prin incrucisarea mai multor rase de porci) ca si animal de compania si nu stia cum trebue sa se comporte cu acesta.

Dupa ce am ascultat-o cateva minute, femeia mi-a dat impresia ca este cineva care si-a dorit foarte mult un micro porc ca si animal de companie, dar a fost un pic dezamagita de comportamentul manifestat de acesta. Ea si sotul ei au parcurs o distanta buna pentru a ridica un purcelus de 4 luni care s-a dovedit a fi mai mare decat acestia credeau ca este in realitate. Acesta a fost primul ei semn de intrebare legat de adoptarea animalului. Urmatoarea cauza de ingrijorare a fost aceea ca porcul traia la ferma impreuna cu multi alti porci, nefiind obisnuit sa traiasca singur.

Femeia si sotul au fost aproape sa renunte la cumpararea micro porcului, dar acesta i s-a parut totusi dragut, si au decis ca merita o incercare.

Ea a aflat ca dieta animalului a constat in mancare pentru caini. 

Ea incercase sa contacteze crescatorul din nou, fara niciun raspuns insa, iar problemele ei cu porcul ii provocau o mare frustrare.

Cele mai citite articole

Problema era aceasta: Cum sa transformi un porc de exterior intr-un animal de companie.

Prima mea sugestie a fost sa-si gaseasca un medic veterinar, intrucat inca nu avea unul.

 Proprietarul trebuie sa castige increderea porcului prin:

Rabdare si multe alte lucruri – Laudati-l cand face ceva bine. Mai presus de toate, aveti rabdare cu el si oferiti-i multa dragoste.

O rutina consacrata – Stabiliti un moment specific pentru a-l hrani, a va juca cu el, a-l antrena si a se culca.

Inainte sa va alegeti un micro porc ca animal de companie, fiti sigur ca stiti la ce trebuie sa va asteptati si cum trebuie sa aveti grija de un purcel in miniatura.

Cele mai citite articole