Toata lumea a auzit de SEO. Dar stim cu adevarat importanta SEO pentru o un site sau blog? Cum ne afecteaza afacerea? Ce avantaje ne ofera?De fiecare data cand avem o intrebare despre un anumit subiect, sau avem nevoie de informatii despre un produs sau serviciu… apelam la Google pentru a colecta toate informatiile posibile Din acest motiv, daca afacerea, site-ul sau blogul tau nu are prezenta pe Google , iti va fi greu sa il mentii in timp. 

Ce este SEO?

SEO sau Search Engine Optimization este un set de reguli si tehnici al caror scop este optimizarea vizibilitatii unui spatiu web in motoarele de cautare, in principal Google, adica sunt actiuni care vizeaza imbunatatirea vizibilitatii unui site web astfel incat acesta sa apara in primele pagini ale Google si, prin urmare, primesc mai mult trafic. Aceste tehnici SEO mai sunt numite si pozitionare organica sau naturala. Click aici pentru mai multe informatii despre o buna strategie seo pentru site-ul sau blogul tau.

Cum va poate ajuta SEO afacerea?

SEO sau pozitionarea organica a fost intotdeauna de o importanta vitala pentru ca o afacere sa primeasca clienti. Astazi este cu atat mai mult din cauza concurentei mari de pe internet. O strategie SEO adecvata iti va permite sa te diferentiezi de concurenta si sa te pozitionezi deasupra acesteia in cautari organice. Cu tehnici SEO adecvate, site-ul tau va fi plasat pe primele pozitii ale paginii de rezultate. Este dovedit statistic ca majoritatea utilizatorilor dau clic pe paginile care apar in primele 5 pozitii in Google. Si nu numai atat. 95% dintre utilizatorii de Internet nu trec dincolo de prima pagina a Google. Prin urmare, daca doua companii ofera acelasi lucru, dar una dintre ele este deasupra celeilalte, cel mai bine pozitionat va primi mai mult trafic. Si nu numai vizibilitatea este un motiv de utilizare SEO pentru afaceri. Un alt avantaj important al SEO este credibilitatea si autoritatea. Utilizatorii acorda mai multa incredere site-urilor care apar pe primele pozitii, intrucat Google le-a considerat relevante si demne sa fie pe primele pozitii.

Pozitionarea organica este mult mai probabil sa atraga clienti. Utilizatorii care au ajuns pe site-ul dvs. vor fi introdus termeni specifici care se refera la produsele sau compania dvs. Prin urmare, va fi mai usor sa convertiti, deoarece sunt interesati de continutul dvs.

Un alt motiv pentru a implementa SEO in afacerea dvs. este ca SEO urmareste, de asemenea, sa imbunatateasca experienta utilizatorului si capacitatea de utilizare a site-ului. Datorita SEO puteti imbunatati calitatea site-ului web, facandu-le mai rapide si imbunatatind navigabilitatea. 

In plus, pozitionarea corecta in motoarele de cautare te ajuta si daca vrei sa te promovezi pe retelele de socializare. Daca site-ul dvs. are o vizibilitate mai mare si continut de calitate, este mai probabil sa fie gasit si distribuit pe Facebook, Twitter si LinkedIn.

De asemenea, trebuie remarcat faptul ca utilizarea unei strategii SEO pentru afaceri va va permite sa reduceti costurile de publicitate. SEO necesita timp si efort, dar este gratuit. Deci nu va trebui sa depindeti de platforme de plata precum Google Ads si Facebook Ads pentru a va face publicitate afacerii.

Rezultate SEO

Este important de stiut ca rezultatele pozitionarii SEO nu sunt imediate sau pe termen scurt. SEO este o investitie profitabila pe termen mediu si lung. Exista insa posibilitatea de a va pozitiona mai rapid site-ul daca acesta este orientat catre o piata de nisa.In mod normal, un site este pozitionat in jur de 6 luni. In plus, munca la strategiile SEO este constanta si nu trebuie lasata niciodata deoparte.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!