Balustradele de sticlă schimbă radical aspectul unei locuințe. Iată de ce mulți proprietari doresc să își monteze asemenea elemente constructive de ultimă oră.

Pentru balustradele standard ar trebui să se folosească sticlă securizată laminată. Acest tip  de material modern conține și un strat de vinil, complet invizibil, care are capacitatea de a proteja împotriva accidentelor, în situația în care sticla laminată s-ar crăpa. Această foiță foarte subțire de plastic ar păstra fragmentele împreună, așa încât nu s-ar înregistra răniri datorită cioburilor căzute peste tot, precum s-ar întâmpla cu o sticlă convențională.

Avantajele elementelor constructive de sticlă 

Componente de mare efect, balustradele interioare și exterioare se montează în zona scărilor, balcoanele în scop de protecție, dar și estetic. Multe materiale pot fi utilizate pentru a fabrica acum balustrade (fier forjat, inox, lemn), dar balustrada de sticlă devine tot mai populară în ultimii ani și în țara noastră, datorită nenumăratelor numeroaselor beneficii pe care le aduce proprietarilor.

1.Sticla este un material special care poate da iluzia de spațiu mai mare

Tot mai folosită în noile construcții rezidențială, sticla este extrem de versatilă, putându-se utiliza în diverse scopuri: pentru uși, ferestre, panouri cu rol de compartimentare a spațiului, mobilier de ultimă generație și, de ce nu, pentru confecționarea de balustrade și chiar trepte de sticlă specială. Senzația de spațialitate, de aerare a unei incinte, este generată mai ales de varietățile transparente de sticlă securizată, chiar și de către acelea de sticlă laminată, care includ un strat de vinil pentru un plus de protecție. Siguranța este atât de mare, încât se pot monta elemente din sticlă laminată inclusiv în locuințele unde sunt copii și/sau animale de companie.

2. O clădire unde există elemente interioare de sticlă transparentă este mai luminoasă

O balustradă de sticlă, un panou, niște trepte fabricate din acest material la modă, nu împiedică lumina artificială sau naturală să treacă, ceea ce conferă un aer proaspăt unei case, degajare și optimism.

3. Sticla reprezintă materialul viitorului

Cele mai citite articole

Dacă unii credeau până de curând că vom fi copleșiți de plastic, în toate formele posibile și imposibile, iată că sticla s-a dovedit până la urmă materialul câștigător.

Specialiștii din domeniu propun beneficiarilor tot mai multe varietăți de sticlă de ultimă generație, așa încât devine tot mai ușor ca arhitecții să imagineze interioare și exterioare foarte sofisticate, care ne poartă cu gândul la viitor. Deja unele locuințe par desprinse din romanele SF, atât de futuristice sunt.

O casă în care există multe elemente de sticlă, inclusiv balustrade, grinzi, panouri despărțitoare, pereți exteriori de sticlă, cabine de duș ultramoderne, va avea o valoare de piață mai mare, așa încât, în cazul în care va fi vândută ulterior, proprietarul va putea să obțină o sumă sensibil mai mare decât pentru un imobil tradițional.

4. Noile varietăți de sticlă securizată laminată sunt ușor de întreținut

O balustradă din sticlă este mult mai simplu de întreținut decât una clasică din lemn sau chiar din fier forjat. 

E suficientă o lavetă moale și un produs de curățat sticla, pentru ca aceasta să-și recapete strălucirea inițială. Nu e nevoie de lăcuiri, de tratamente contra ruginii, de reparații costisitoare realizate de către meșteri experimentați.

Dacă adăugăm la asta și faptul că noile varietăți de sticlă laminată sunt extrem de durabile în timp, nu se îngălbenesc, rezultă că o astfel de investiție este una cu bătaie lungă, care se va amortiza fără probleme într-o perioadă rezonabilă.

 A trecut vremea în care, dacă vorbeai de sticlă automat te gândeai la fragilitate, la cioburi periculoase ce pot cauza accidente grave celor neatenți. Acum deja lumea s-a convins de faptul că tipurile noi de sticlă au tot mai puține lucruri în comun cu geamurile de acum 50 sau 100 de ani. Durabilitatea sa o face superioară lemnului, care, în afară de deteriorările mecanice inerente, mai este supus în mod obiectiv și atacurilor dăunătorilor.

Sticla este un material minunat și pentru că se potrivește perfect atât cu piatra, lemnul sau metalul. În plus, arhitecții pot să creeze inspirate jocuri de lumini și umbre folosind sticlă securizată laminată de diverse culori, texturi și grosimi. 

În concluzie, indiferent dacă tocmai vă construiți o casă nouă sau doar vreți să vă modernizați căminul, nu ocoliți sticla laminată. O să vă aducă viitorul mai aproape!

Cele mai citite articole