Pentru a adauga o noua directie varietatii de arome ale sucurilor, au fost combinate aronia si catina pentru a crea o experienta gustativa extraordinara. Catina este perfect completata de aroma fructelor de aronia. 

Poti cumpara suc de aronia si catina pentru proprietatile sale de vindecare. Aronia este un important furnizor de nutrienti. Datorita elementelor din compozitia sa, aronia poate fi numita cu incredere un super fruct. Pe langa un continut ridicat de substante vegetale secundare, boabele de culoare violet inchis contin si o multime de vitamine, precum C si K, flavonoide, taninuri. 

Boabele de aronia pot fi folosite in multe feluri: pot fi procesate in suc sau sirop. Boabele de aronia au un gust mai degraba acru si gustul este asemanator unei afine necoapte. Boabele de aronia sunt bune pentru sanatate in mai multe moduri: studiile indica faptul ca au efecte antiinflamatoare, de scadere a colesterolului, vasodilatatoare, de reglare a zaharului din sange si antioxidante. 

Boabele de aronia pot proteja impotriva cancerului. Se spune ca aronia are un efect preventiv, mai ales in legatura cu cancerul de colon. De asemenea, este folosit ca supliment alimentar pentru cancerul de san.

Efecte benefice catina 

Cele mai citite articole

Catina provine initial din Nepal. Astazi, boabele rosii-portocalii se gasesc si in Marea Nordului si Marea Baltica, la poalele Alpilor si in Carpati. Fructul este cel mai bine cunoscut pentru continutul sau uimitor de ridicat de vitamina C. Catina poate fi folosita si in multe feluri in bucatarie. 

Deoarece are un gust foarte acru de la sine, boabele sunt adesea procesate in suc. Boabele de catina au un continut neobisnuit de mare de vitamina C. Aceasta depaseste de mai multe ori continutul mediu de vitamina C din lamai sau portocale. 

Boabele de catina contin si cantitati mari de beta-caroten si taninuri. Pulpa de catina contine intre trei si cinci procente ulei. Uleiurile de catina sunt bogate in acizi grasi polinesaturati, au o proportie foarte mare de caroteni si contin practic, intreg complexul de vitamine. De asemenea, contine o proportie mare de acid palmitoleic.

Suc de aronia si catina – beneficii

Sucul de aronia si catina are un efect laxativ usor, favorizeaza urinarea si actioneaza ca un diuretic. Aceasta inseamna ca sucul favorizeaza Eliminarea apei din organism. Daca vei bea zilnic suc de aronia si catina vei suferi mai rar de infectii ale tractului urinar. In plus, se spune ca sucul de aronia si catina ajuta impotriva virusilor si bacteriilor si protejeaza mucoasele gastrice.

Sucul de aronia si catina poate fi, de asemenea, bun pentru scaderea tensiunii arteriale si a nivelului de grasime din sange. Taninurile continute de fructele de aronia ajuta la problemele cu stomacul, intestinele, hepatice si vezicii biliare. Sucul de aronia si catina poate aduce beneficii si persoanelor care au prea mult fier in sange (boala de depozitare a fierului). Ingredientele din boabele de aronia leaga fierul si promoveaza eliminarea acestuia.

Cele mai citite articole