Poate ca la varsta copilariei parintii nu au avut suficiente resurse financiare pentru a le asigura micutilor posibilitatea de a-si corecta unele defecte dentare, iar copiii au crescut mari si au ramas cu unii dinti strambi, impiedicandu-i sa vorbeasca si sa zambeasca cu toata placerea.

Pentru acei copii mari care acum cauta solutii pentru a-si imbunatati aspectul danturii exista o solutie! O clinica stomatologica renumita ofera copiilor mari oportunitatea de a purta aparat dentar cu rezultate impresionante si la varsta maturitatii.

Ce tipuri de aparate dentare sunt recomandate adultilor

In general, adultii vor sa ascunda cat mai mult faptul ca poarta un aparat dentar. Desi nu mai este o rusine si nici un subiect tabu, aparatul dentar iese in evidenta si, pana la rezultatele finale, le vor ingreuna viata sociala, iesirile in oras, chiar si viata profesionala. Aparatele ortodontice recomandate adultilor actioneaza la fel de eficient ca si cele purtate la varste mai mici.

Exista pe piata o gama foarte variata de aparate dentare care pot fi purtate de adulti. Aparatul dentar metalic, spre exemplu, este cea mai accesibila varianta din punctul de vedere al pretului, este rezistent, insa are marele dezavantaj de a fi foarte repede observat de cei din jur. Din punct de vedere estetic, aparatul dentar metalic nu este cea mai buna alegere pentru adulti.

Aparatul dentar ceramic este mult mai costisitor decat aparatul dentar metalic, insa mai putin vizibil. Acesta reprezinta o solutie estetica in materie de aparate dentare, insa bracketii nu sunt la fel de rezistenti ca aceia ai aparatului dentar metalic, fiind realizati dintr-o ceramica alba opaca. Bracketii au o rezistenta mai mica la fractura si isi pot schimba culoarea.

Aparatul dentar cu bracketi din safir reprezinta o solutie estetica pentru a asigura o sanatate orala optima, dar si un zambet ideal. Acest aparat dentar nu produce modificari la nivelul smaltului si este o optiune estetica, putand fi considerata chiar o bijuterie din material natural.

Aparatul dentar invizibil este cea mai costisitoare, dar si cea mai eficienta optiune pentru corectarea danturii, are rolul de a imbunatati problemele legate de dinti nealiniati si nu este deloc vizibil pentru cei din jur. Estetica placuta si absenta petelor de pe dinti sunt doar cateva dintre avantajele acestui tip de aparat dentar, precum si confortul la purtare.

Alegerea aparatului dentar: estetica vs. rezistenta

Aparatul dentar trebuie ales de comun acord cu medicul specialist. Acesta va propune pacientului o solutie care sa ii convina, in functie de exigentele pe care le are. Adultii care pun mai mult accent pe estetica vor alege un aparat dentar ceramic sau invizibil, in timp ce pacientii care doresc un aparat rezistent se vor bucura sa poarte un aparat dentar metalic, cu riscul de a iesi in evidenta in fata colegilor de serviciu, a rudelor si a prietenilor, dar si cu siguranta ca vor avea, la sfarsit, o dantura de invidiat.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!