Top 5 avantaje ale utilizarii laptelui praf drept hrana pentru bebelusi

In ciuda faptului ca alaptarea la san a bebelusilor este cea mai recomandata metoda de hranire a bebelusilor, intrucat, in acest fel, mamele ofera micutilor anticorpi, nutrienti si vitamine, studiile din domeniul medical care au fost realizate in ultimii ani au scos la iveala ca laptele praf Humana este o alternativa la fel de viabila pentru sugari.

Lista avantajelor de care au parte atat proaspetele mamici, cat si sugarii in cazul folosirii laptelui praf este una destul de consistenta, iar parintii care sunt interesati de acest subiect nu trebuie decat sa citeasca randurile urmatoare.

Mensurabilitate

In anumite situatii, sugarii pot avea diferite tipuri de afectiuni medicale, din cauza carora cantitatea de lapte care le este oferita trebuie masurata cu precizie. Din acest motiv, administrarea laptelui praf, in detrimentul laptelui matern, este o alternativa potrivita, intrucat poate fi masurata cu multa grija cantitatea care se administreaza bebelusilor.

Nutrienti fortificati

Un alt avantaj de care au parte atat proaspetii parinti, cat si sugarii carora li se da lapte praf este acela ca laptele de acest tip este realizat pe baza unei formule foarte bogate in fier, vitamine si calciu, elemente de care sugarii au nevoie mai ales in primele saptamani si luni de viata, pentru ca organismul lor sa se dezvolte in conditii optime.

Mai mult, laptele praf este recomandat si atunci cand mamele nu pot alapta pentru ca trebuie sa urmeze anumite tratamente sau diete stricte, ceea ce le impiedica sa poata oferi sugarilor fortificantii necesari.

Confort

Cele mai citite articole

Daca alaptarea la san necesita un loc intim, in care mamele sa-si poata dezveli pieptul, utilizarea laptelui praf este mult mai simpla, intrucat poate fi pregatit oriunde, ceea ce inseamna ca bebelusii pot fi hraniti foarte usor, atat in mall, cat si in parc sau in alte locuri.

Totodata, optarea pentru lapte praf presupune faptul ca mamicile isi pot lasa sugarii impreuna cu partenerii lor, pentru ca si acestia ii pot hrani. Mai mult, atunci cand micutii sunt hraniti si de alte persoane din familie, ei reusesc sa stabileasca o legatura emotionala foarte stransa cu acestea.

Frecventa meselor

Laptele praf este mult mai bogat in nutrienti decat cel matern, motiv pentru care bebelusii care sunt hraniti in acest mod simt mai rar nevoia de a cere de mancare decat alti sugari.

In plus, proaspetii parinti trebuie sa stie ca laptelele din praf se digera mai incet, ceea ce inseamna, din nou, ca numarul de mese scade considerabil.

Usor de pregatit

Datorita modului in care este realizat, laptele praf este foarte simplu de pregatit. Ideal este ca parintii sa foloseasca apa rece, fie de la robinet, fie din comert, pentru a obtine amestecul pe care il ofera bebelusilor.

Biberonul trebuie sa fie, de fiecare data, bine sterilizat, inainte de toate mesele, pentru a se evita intrarea in contact a bebelusilor cu diferite tipuri de bacterii si microbi.

Cutia de lapte trebuie pastrata in frigider, insa, dupa ce a fost deschisa, trebuie terminata in cel mult 48 de ore, intrucat altfel isi pierde proprietatile si nu mai este recomandata pentru sugari.

Cele mai citite articole