Odata cu evolutia tehnologiei si reducerea preturilor la camerele video si a altor dispozitive electronice, sistemele de supraveghere video au devenit o optiune comuna de uz casnic. In urma cu un deceniu un astfel de sistem era un lux pe care il puteai intalni doar la vila vreunui milionar.

Astazi, infractionalitatea este in continua crestere si nimeni nu isi doreste sa lase lucrurile la intamplare cand vine vorba despre securitatea propriei locuinte si familii. Exista mai multe motive pentru care ar trebui sa iti achizitionezi camere si sisteme de supraveghere video. Iata cinci dintre ele.

Pentru a te simti in siguranta

Majoritatea oamenilor se tem ca ar putea fi jefuiti. Chiar daca nu suferi de o fobie (cum ar fi Harpaxophobia – Frica de hoti), cu siguranta nu te vei simti confortabil sa te trezesti din somn din cauza unui zgomot suspect auzit in locuinta ta. In astfel de situatii iti va fi greu sa adormi linistit pana nu te convingi ca nu a intrat cineva pe proprietatea ta. Un sistem de supraveghere video este solutia pentru a elimina astfel de situatii neplacute.

Odata instalat un astfel de sistem, poti verifica pe monitor sau chiar pe telefonul mobil usa de la intrare, usa din spate sau orice alte cai de acces. 

Cele mai citite articole

Descurajeaza potentialii hoti

Este posibil sa nu iti doresti sa ajungi sa prinzi eventualii hoti pentru a-i da pe mana politiei. De obicei proprietarii locuintelor isi doresc doar sa descurajeze potentialii spargatori. Daca vei alege sa iti instalezi un sistem de supraveghere cu camere la vedere, spargatorii se vor orienta catre alte locuinte. 

Unii oameni aleg sa foloseasca in acest scop camere video false. Acestea arata ca cele reale, au un led rosu care sta aprins, doar ca nu functioneaza. Pentru propria liniste este totusi indicat sa folositi un sistem real de supraveghere.

Probe pentru organele de cercetare

De cele mai multe ori, locuintele sunt jefuite, dar spargatorii nu lasa urme in urma. Cu un sistem de supraveghere controlat de la distanta, vei avea dovezi concludente impotriva hotilor care ar ajunge sa fie dusi in fata instantelor.

Politia va urmari inregistrarile video care pot fi stocate pe un hard situat in afara locuintei, astfel incat hotii sa nu aiba nici o sansa de a distruge inregistrarile, chiar daca intorc casa cu susul in jos.

Cele mai citite articole