Vinul este una dintre băuturile legendare cunoscute omenirii încă din vremuri străvechi.

Pentru a te bucura de bogăția gustului și a simți cum se deschide “buchetul”, vinul trebuie păstrat în condiții optime, la temperatura potrivită pentru sortimentul de vin respectiv.

Vitrinele pentru vinuri, înlocuitoare moderne pentru cramele de odinioară!

Din păcate, nu orice proprietar de restaurant sau cafenea își poate echipa unitatea cu o cramă în adevăratul sens al cuvântului, prin urmare, pentru a păstra băuturi, majoritatea antreprenorilor au nevoie să achiziționeze echipamente frigorifice speciale pentru vinuri.

Indiferent de ce vin ce comandă clienții tăi, este important să te asiguri că aceștia se bucură la maximum de băutura pe care le-o oferi în localul tău. Și asta depinde direct de păstrarea corectă a respectivului soi de vin înainte de servire, adică de prezența unui dulap sau vitrină de vinuri în unitatea ta. De multe ori dulapul frigorific pentru vin este în camera din spate, iar barmanul aduce sticla cerută de consumator în sala de servire după comandă. 

Ce zici însă de una sau chiar mai multe vitrine frigorifice vinuri care au un afișaj elegant al sticlelor, vitrine din care înșiși clienții tăi își pot alege vinul prin ușile de sticlă? O astfel de procedură îi va face cu siguranță să se simtă apreciați și serviți la un înalt nivel profesional.

Vitrina frigorifică pentru vinuri are o sferă de funcționalitate largă:

  • asigură protecția vinului îmbuteliat împotriva razelor UV dăunătoare;
  • permite setarea temperaturii specifice fiecărui tip de vin;
  • umiditatea aerului poate să fie reglată cu precizie;
  • circulația aerului se face optim în camera internă de depozitare a sticlelor de vin;
  • asigură condiții igienice de stocare.

Cele mai citite articole

Rafturile pentru vin iau multe forme diferite în zilele noastre. În clasamentul celor mai bune dulapuri, se află anumite opțiuni minimaliste pentru rafturi metalice sau chiar mobilier din plastic cu forme bizare. Astfel de soluții completează perfect interioarele moderne, avangardiste. Dacă preferi abordarea tradițională a depozitării acestei băuturi, vitrinele frigorifice cu alură clasică pot să aducă eleganță și rafinament zonei de bar.

O caracteristică importantă a unei vitrine pentru vin este și modul de amplasare al rafturilor. Formatul special este anume proiectat pentru ca să poată susține și să țină în siguranță sticla de vin. Așa se maturizează corect vinul, deoarece doar în această poziție dopul de lemn rămâne umed. Un dop uscat ar permite trecerea aerului, ceea ce privează treptat băutura de gust și proprietăți unice.

Când decizi să cumperi un echipament profesional de răcire al vinurilor îmbuteliate, merită să iei în considerare parametrii următori:

  • capacitate, număr de rafturi și dimensiune;
  • interval de temperatură între care echipamentul poate să fie setat;
  • numărul de zone de răcire: dacă se pot ține separat vinurile albe și șampania de vinul roșu;
  • tipul sistemului de răcire – static sau dinamic;
  • dacă există încuietoare încorporată pe ușa vitrinei;
  • design-ul vitrinei pentru vinuri.

Evident, când alegi o vitrină pentru vinuri în afară de elementele de mai sus, mai trebuie să te orientezi și după:

  • preț;
  • model;
  • producător.

Temperaturile solicitate de diverse tipuri de vinuri sunt în linii generale următoarele:

  • vinuri roșii învechite au nevoie de o temperatură de +16 grade Celsius;
  • băuturi spumante se păstrează la o temperatură de +6 grade Celsius;
  • vinurile tip Merlot, Bordeaux, vinuri albe învechite și roșii seci ar trebui conservate la o temperatură de +12 grade Celsius;
  • băuturi de vin rosé la o temperatură de +8 grade Celsius;
  • vinurile albe seci la temperatura de +10 grade Celsius.

În funcție de model, vitrinele frigorifice profesionale pentru vinuri pot fi autoportante sau încorporate.

Dacă vrei și tu să îți dotezi unitatea cu niște vitrine frigorifice pentru vinuri de înaltă clasă, apelează la TC Romania Crown Cool!

Cele mai citite articole